MINISTARKA SAOPŠTILA SJAJNE VESTI: Počinje izgradnja NOVOG auto-puta
Zorana Mihajlović, Foto: Filip Plavčić

NAJAVLJENO JE

MINISTARKA SAOPŠTILA SJAJNE VESTI: Počinje izgradnja NOVOG auto-puta

Deonica Sremska Rača-Kuzimin duga je oko 18 kilometara, vrednost radova je 220 miliona evra, a investitor je javno preduzeće "Putevi Srbije"

Objavljeno:

Pred početak pripremnih radova na izgradnji auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, koji treba da počnu do kraja ove sedmice, dana su se sastali ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović, i predstavnici graditelja - turske firme "Tašjapi".

Deonica Sremska Rača-Kuzimin duga je oko 18 kilometara, vrednost radova je 220 miliona evra, a investitor je javno preduzeće "Putevi Srbije".

" 'Tašjapi' će do nedelje započeti najpre pripremne, a zatim i druge radove na delu auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, za koji je dobio gradjevinsku dozvolu", rekla je Mihajlović.

Komercijalni ugovor s "Tašjapijem" je potpisan u decembru 2018. i uradjen je veliki deo pripreme izgradnje prve deonice auto-puta Beograd-Sarajevo.

"Očekujemo u oktobru da dva predsednika, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan zajedno posete gradilište", rekla je ministarka.

Mihajlović je kazala da po ugovoru "Tašjapi" priprema projektno-tehničku dokumentaciju za drugu deonicu auto-puta Beograd-Sarajevo, od Požege do Kotromana, od 63 kilometra, procenjene vrednosti 800 miliona evra.

"Sa 'Tašjapijem' počinjemo uskoro i rekonstrukciju puta Novi Pazar-Tutin i nadamo se da će se na jesen i to pokrenuti", dodala je ona.

Glavni koordinator projekta Jusuf Pehlivan rekao je da je sve spremno da počnu radovi, da je izgradjen kamp na pet hektara, za 1.000 radnika.

"Ovaj auto-put biće važna spona Srbije i Bosne i Hercegovine i daćemo sve od sebe kao izvodjači da projekat uspešno realizujemo", rekeo je on.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je naveo da će auto-put imati četiri saobraćajne trake širine 3,75 metara, i dve zaustavne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.