ANDREA JE MAJKA DVOJE DECE KOJA JE POSLE UDESA OSTALA NEPOKRETNA! Vezana je za kolica, SPAS ZA NJU POSTOJI U SRBIJI
Andrea Mudrić, Foto: Privatna arhiva

TREBA JOJ POMOĆ!

ANDREA JE MAJKA DVOJE DECE KOJA JE POSLE UDESA OSTALA NEPOKRETNA! Vezana je za kolica, SPAS ZA NJU POSTOJI U SRBIJI

Šansu da opet stane na svoje noge Andrea je videla u Rusiji, ali je sama operacija bila vrlo skupa

Objavljeno:

Andrei Mudrić iz Subotice pre četiri godine život se promenio iz korena.

Posle teške saobraćajne nesreće majka dvoje dece ostala je nepokretna od struka na dole. Ostala je u kolicima i odlučila da se – bori. Devojka puna oprimizma zbog svoje dece i ljudi koji je vole odlučila je da ne sme da klone duhom.

foto: Privatna arhiva

Šansu da opet stane na svoje noge Andrea je videla u Rusiji, ali je sama operacija bila vrlo skupa. Alternativu je našla u Srbiji, i to po mnogo nižoj ceni.

foto: Privatna arhiva

Kako je njen kičmeni stub u veoma lošem stanju, a mišići su atrofirali, Andrea je morala brzo da donese odluku šta će da radi. Imala je opciju da pokuša da sakupi novac u Rusiji, ili da pokuša u Novom Sadu sa presađivanjem matičnih ćelija, koje rade naši stručnjaci. Tešku odluku čini se donela je nikad lakše i krajem januara uradila je prvu intervenciju presađivanja, a već sada oseća pozitivne promene.

foto: Privatna arhiva

- Devojka čiji snimak mi je pokazala drugarica je posle 15 godina u invalidskim kolicima imala je pomaka posle terapije u Novom Sadu. Oseća noge i ponovo može da stoji. To m je ulilo nadu – kaže Andrea, koja je u januaru podvrgnuta transplantaciji matičnih ćelija. Kako kaže, odmah je osetila poboljšanje stanja, a dobro se seća glasova koje je kad se probudila posle operacije.

- Mama, budi se! budi se! – bilo je prvo što je čula.

foto: Privatna arhiva

To joj je bio vetar u leđa. Osmeh je bio na njenom licu upravo nakon buđenja posle operacije, iako je trpela jake bolove, što je po mišljenju lekara bio dobar znak.

Inače, saveti lekara bili su da se transplantacija matičnih ćelija ponovi u junu, a zatim i septembru. Ipak, za to novčanih sredstava nije bilo. Cena jednog tretmana matičnim ćelijama je 5.000 evra, ali je potrebno i novca za banju i ostale troškove koje lečenje podrazumeva.

Za nastavak lečenja Andrei su neophodna novčana sredstva i zato apelujemo na sve koji su u prilici da doniraju, koliko smatraju da mogu. Donirati možete putem SMS-a (svi operateri u Srbiji) slanjem poruke 226 na broj 3030, čime donirate 200 dinara (PDV-a nema na humanitarnom broju).

Za uplate na namenske račune Fondacije "Budi human" otvoren je dinarski račun 160-458748-68, odnosno devizni 00-540-0001804.2 (IBAN: RS35160005400001804297 / SWIFT: DBDBRSBG)

foto: Budi human

Andrea je inače vrlo aktivna i na društvenim mrežama. Tamo ne krije zahvalnost prema onim ljudima koji su joj pomogli velikim, a malim stvarima. Tako je uz vrlo emotivne fotografije objavila kakvu je pomoć dobila od humanitarca poznatijeg kao Stolar Mile.

foto: Privatna arhiva

Humanitarac joj je ispunio dugo očekivanu želju, da uz pomoć švedske lestve uspe da stoji i vežba.

foto: Privatna arhiva

Nije mogla da sakrije sreću.

foto: Privatna arhiva

Ovim putem apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognu da Andrea ponovo stane na noge.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / S.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.