OVAJ SRBIN TRAŽI DA GA PUTIN POMILUJE! Osuđen je za NAJGORI MOGUĆI ZLOČIN, zato je i pobegao iz ZEMLJE!
Slaviša Karabašević, Foto: Printscreen/facebook

NEĆE NAZAD

OVAJ SRBIN TRAŽI DA GA PUTIN POMILUJE! Osuđen je za NAJGORI MOGUĆI ZLOČIN, zato je i pobegao iz ZEMLJE!

U Sevastopolju je održan sastanak Apelacionog suda o ukidanju preventivnih mera srpskom vlasniku restorana Slaviši Karabaševiću

Objavljeno:

Slaviša Karabašević već je dobio podršku poslanice Državne dume Natalije Poklonske, ali to nije pomoglo da se pritvor zameni kućnim pritvorom na apelacionom sudu. Sada rodbina Karabaševića, koga Srbija optužuje za ubistvo i traži da ga Rusija izruči putem Interpola, namerava da se žali predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i TV voditelju Vladimiru Solovjovu.

U Sevastopolju je održan sastanak Apelacionog suda o ukidanju preventivnih mera srpskom vlasniku restorana Slaviši Karabaševiću. Sud je odbio da ga pošalje u kućni pritvor. Sam Karabašević je rekao da se neće skrivati, ali sud je zauzeo stranu tužilaštva i ostao gluv za argumente odbrane.

foto: Printscreen/facebook

Sada njegova rodbina želi da potraži pomoć na svaki mogući način, uključujući predsednika Vladimira Putina, pa čak i Vladimira Solovjova, te da zatraži njihovu zaštitu.

Podsetimo, Karabašević je uhapšen ranije ovog meseca u Sevastopolju. Za njim je raspisana Interpolova poternica zbog zločina počinjenih u Srbiji.

"On je uhapšen Sevastopolju na zahtev Interpola. Presuda je davno izrečena. On se nalazio u bekstvu“, saopštili su u pres-službi oblasnog suda.

Inače, Karabašević je osuđen u odsustvu za ubistvo i prevare na devet godina zatvora i novčano sa 10 hiljada dinara.

Karabašević (48) iz Požarevca osuđen je 2018. pred Višim sudom na devet godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30), počinjenog u julu 2002. godine.

Nalazio se u bekstvu od juna 2005. godine, zbog čega je raspisana je međunarodna poternica.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, Karabašević je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja “duga devetka”, u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi.

Karabašević je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. godine, pušten je iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje održano u njegovom odsustvu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.