SVE ĆE BITI DRUGAČIJE! Osmake od septembra čekaju 3 velike promene!
Osmake od septembra čekaju dve velike novine, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

od septembra novine!

SVE ĆE BITI DRUGAČIJE! Osmake od septembra čekaju 3 velike promene!

Od sada će imati nove predmete!

Objavljeno:

Osmake od septembra čekaju dve velike novine. Dosadašnji predmet tehničko i informatičko obrazovanje, zameniće dva nova.

Jedan je tehnika i tehnologija u okviru kog će đaci učiti i mnoge stvari važne za svakodnevni život od toga kako se primenjuju i kako rade električni aparati pa do toga kako se štedi energija, kako se održavaju kućne elektroinstalacije...

foto: Dragan Udovičić

Drugi predmet biće informatika i računarstvo u okviru kog će učiti i mnogo napredniji rad na računarima - primenu formula u statistici, izradu grafikona, rad u “klaudu”, zaštitu ličnih podataka, šta su “open source” podaci.

Izučavaće i programske jezike (Jupyter, Octave…), analize i grafičko prikazivanje nizova podataka.

Pored dva nova predmeta, fizičko će im biti dopunjeno nastavom iz zdravstvene kulture. Ovim programom je, pored atletike, gimnastike i sportova, uvedeno i učenje o prevenciji nasilja u sportu, rešavanje konflikata, značaj i uloga fizičkog vežbanja za profesionalna zanimanja u sportu, obrazovanju, vojsci…

Takođe, đaci će učiti kako vežbe utiču na organizam, kakav je značaj pravilne ishrane, koliko su štetni energetski napici, duvan i alkohol, kao i kako da ukažu prvu pomoć.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.