OVAJ GROB KOD RODNE KUĆE NIKOLE TESLE HRVATI ŽELE DA UNIŠTE! Njegove reči otkrivaju sve zločine ANTA PAVELIĆA i NDH
Nikola Tesla u Smiljanu, Foto: Darko Zlojutro

JEZIVA PORUKA

OVAJ GROB KOD RODNE KUĆE NIKOLE TESLE HRVATI ŽELE DA UNIŠTE! Njegove reči otkrivaju sve zločine ANTA PAVELIĆA i NDH

Evo šta na grobu piše

Objavljeno:

Nikola Tesla je ime od kog sve počinje, ime koje svojata čitav svet, a najveća borba oko onog "čiji je" vodi se između Srba i Hrvata!

Ipak kada se uđe u Smiljan i približi se rodnoj kući slavnog naučnika vidi se pravoslavna crkva u kojoj je službovao Milutin Tesla, otac srpskog i svetskog genija.

Ipak, to kako smo se proveli u kući Nikole Tesle sada nije tema, a o tome možete pročitati OVDE!

Ovde je reč o jednoj drugoj stvari, a to je grobnica koja se nalazi pored crkve Svetih apostola Petra i Pavla, a samo par koraka od rodne kuće Nikole Tesle.

Velika mermerna ploča i dva krsta, beli od kamena i jedan drveni nalaze se tu i jedan tekst kao svedok vremena i zlodela koja su Hrvati, tačnije ustaše iz NDH činile nad Srbima i porodicom Tesla u Smiljanu.

foto: Darko Zlojutro

"U Smiljanu 2. avgusat 1941 godine na Svetog Proroka Iliju bi ubijeno od ustaša 530 pravoslavnih Srba, a pri povlačenju 5. marta 1945. godine ubiše još 30 nedužnih ljudi", piše na ovoj grobnici.

foto: Darko Zlojutro

Ovaj tekst može pročitati svako ko dođe u rodnu kuću Nikole Tesle, ali se u Hrvatskoj uporno trude da turistima skrenu pažnju sa nje.

Nije naravno tajna da je familija Tesla bila žrtva od ustaša Ante Pavelića, jer je čak 91 član porodice slavnog naučnika ubijen u NDH, dok je njih 14 svirepo završilo svoj život od ustaških noževa časnika u zloglasnom Jasenovcu!

foto: Stefan Kojić

Reći će mnogi da je opšte poznat podatak da su Tesle ubijene u Jasenovcu, ali potpuno nov podatak nam je otkrio profesor dr Gideon Grajf, ekspert za Aušvic, glavni istraživač Instituta za holokaust „Šem olam“ u Izraelu, koji je radio studiju „Jasenovac, Aušvic Balkana“.

- Nažalost, 91 član porodice Nikole Tesle ubijen je u NDH, a 14 njih stradalo je u ozloglašenom Jasenovcu. Interesantno je pomenuti da je i porodica oca modernog cinizma Teodora Hecla takođe ubijena u Jasenovca. Tako da su to porodice dve važne istorijske ličnosti čije su porodice ubijene na istom mestu. Oni su bili braća u krvi - rekao nam je Grajf.

foto: Darko Zlojutro

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.