GRCI UVODE NEŠTO ZBOG ČEGA ĆE SRBI KOJI LETUJU TAMO POLUDETI! Posle ovakve ODLUKE, dobro ćete razmisliti ŠTA ĆETE!
Grčka, ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

šta vi mislite?

GRCI UVODE NEŠTO ZBOG ČEGA ĆE SRBI KOJI LETUJU TAMO POLUDETI! Posle ovakve ODLUKE, dobro ćete razmisliti ŠTA ĆETE!

Ipak, neki će pozdraviti ovu odluku!

Objavljeno:

Helensko društvo za borbu protiv raka poslalo je otvoreno pismo grčkom premijeru Kirjakosu Micotakisu povodom proširenja i pooštravanja zabrane pušenja u čitavoj zemlji.

Organizacija je pohvalila Micotakisa što je odmah po stupanju na vlast počeo da se bavi neaktuelnim zakonom protiv puštenja, koji je uveliko usvojen ali se nigde u Grčkoj ne sprovodi, pa je tako gotovo u svim zatvorenim prostorima pušenje i dalje dozvoljeno, kako prenose beogradski mediji.

U otvorenom pismu oni mole premijera da razmotri predlog zakona po kojem bi se ovaj zakon proširio i pušenje bilo zabranjeno na dečijim igralištima, svim plažama u Grčkoj, šumama i trgovima na kojima stariji građani i deca borave.

Kako kažu u pismu, svim snagama će se truditi da pred skupštinom iznesu ovaj zakon u borbi za "slobodnu Grčku bez duvanskog dima".

Oni su i ranije insistirali na tome da se na svim plažama uvede zabrana pušenja, koje osim zbog duvanskog dima doprinosi i zagađenju mora.

Ostrvo Serifos je ove godine povodom Svetskog dana borbe protiv pušenja 31. maja donelo odluku da plaža Vaja od ovog leta postaje plaža bez duvanskog dima što je čini prvom takve vrste u čitavoj Grčkoj. Takođe, odluka je donesena i u skladu sa programom o zaštiti životne sredine SeaChange Greek Islands koji organizuje deset ostrva Kiklada.

Inače, Helensko društvo za borbu protiv raka smatra se jednim od 10 najboljih i najuticajnijih nevladinih organizacija u Evropi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.