NEOČEKIVANA PROMENA: Dugogodišnji trener napustio Đokovića definitivno! Srpski teniser mu traži zamenu!
Gebhard Gil Grič (drugi s desna) napustio je stručni štab Novaka Đokovića, Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

zato nije bio s njim na Vimbldonu

NEOČEKIVANA PROMENA: Dugogodišnji trener napustio Đokovića definitivno! Srpski teniser mu traži zamenu!

Nove vesti o promenama u stručnom štabu je saopštio Marijan Vajda

Objavljeno:

Taman što je javnost saznala da Marijan Vajda neće biti uz Novaka Đokovića tokom američke turneje, slovački trener je saopštio još jednu vest o promeni u stručnom štabu najboljeg igrača sveta.

Posle godina saradnje kondicioni trener Fil-Gebhard Grič je napustio stručni štab srpskog tenisera i prešao je da radi drugi posao u Olimpijskom komitetu Austrije.

- Posle neuspeha na Rolan Garosu svi smo bili pomalo razočarani, pa smo uneli promene i u sastav stručnog štaba. Gebhart Fil Grič je odlučio da preuzme mesto u Olimpijskom komitetu Austrije, pa je to i učinio, i nije bio uz nas na Vimbldonu. Napustio nas je posle mnogo godina saradnje i neko će uskoro preuzeti njegovo mesto - ispričao je Vajda.

Novak Đoković će uskoro pronaći zamenu za Gebharda Fila Griča
Novak Đoković će uskoro pronaći zamenu za Gebharda Fila Gričafoto: AP

U međuvremenu ekipi se pridružio Goran Ivanišević koji je bio u stručnom štabu tokom prve nedelje na Vimbldonu, a nije isključeno i da se saradnja nastavi, pa da bude uz Novaka na Mastersima u Montrealu i Sinsinatiju umesto Vajde, koji očekuje da postane deda.

- Pozitivna sam osoba i tako i prihvatam dolazak Ivaniševića. Pre Vimbldona nam je bilo potrebno da unesemo svežu atmosferu u ekipu i Goranovim dolaskom to je i učinjeno. On je bio kratko sa nama i za to vreme bio je aktivan. Dobro se razumemo, jer imamo sličan slovenski mentalitet. Videćemo šta će nam ta saradnja doneti u budućnosti - rekao je Vajda o Ivaniševiću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.