KAPETAN DRAGAN JE BESAN KAO RIS! Hrvati su mu zadali novi udarac! OVOG PUTA, UDARILI SU NA SVETINJU
Kapetan Dragan, Foto: Beta / Mario Strmotic

užas!

KAPETAN DRAGAN JE BESAN KAO RIS! Hrvati su mu zadali novi udarac! OVOG PUTA, UDARILI SU NA SVETINJU

Advokat takođe očekuje prijem kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja i podršku za, kako ističe, nevino osuđenog Srbina

Objavljeno:

Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao Kapetan Dragan, uprava hrvatskog zatvora u Lepoglavi uskratila je posetu njegovog sveštenika oca Ðorđa-Ðura koji je doputovao čak iz Australije kako bi ga posetio u zatvoru i ispovedio.

- Na taj način uprava zatvora je prekršila Vasiljkovićevo osnovno ljudsko pravo na veorispovest, koje je u svim zemljama pa i Hrvatskoj, garantovano i zakonom i Ustavom- rekao je njegov advokat Dragan Palibrk Tanjugu.

O ovom slučaju, advokat je obavestio Upravu za verske zajednice pri Ministarstvu prave Srbije koje je informisalo mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija.

Advokat takođe očekuje prijem kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja i podršku za, kako ističe, nevino osuđenog Srbina.

Vasiljković je u Hrvatskoj osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj. Kazna mu ističe 20. marta 2020. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.