BK, Treći kanal, Politika... Nekada najgledanije televizije, danas samo uspomene (VIDEO) (FOTO)
Foto: Ilustracija

TV istorija

BK, Treći kanal, Politika... Nekada najgledanije televizije, danas samo uspomene (VIDEO) (FOTO)

Neke od ovih tv stanica bile su lideri u informativnom i zabavnom programu i izgledalo je da njihovu slavu ništa ne može da pomuti...

Objavljeno: 11:26h

5. Enter

Naslednica Yu info započela je emitovanje programa marta 2007, nakon što je je dobila gradsku frekvenciju za teritoriju Beograda.

Većina novinara iz početnog perioda ove televizije prešla je sa ugašene BK televizije, uključujući Zorana Trifunovića, Dragana Bujoševića, Biljanu Popović-Ivković, Slađanu Slavković, Smiljana Banjca dok je glodur postao Vladan Radosavljević.

Sa takvim timom televizija je odskakala od ostalih lokalnih stanica i bila barabar sa onima sa nacionalnog nivoa. Jedan od aduta bila im je i autorska emisija "Pogodi ko dolazi na večeru" Mirjane Bobić Mojsilović.

No, Enter nije bio dugog veka. Nakon gubitka dozvole za emitovanje programa na teritoriji Beograda 2009. godine, koji je usledio kao posledica neplaćanja iste, ta televizija počienje da emituje pretežno muzički program i premešta se na kabl. Posle toga nestaje potpuno sa medijskog neba.

6. TV Avala

Dok su svi očekivali da prilikom dodele frekvencija 2006. godine iste dobiju nemački RTL, BK TV i još neka poznata imena, pravo niotkuda frekvenciju je dobila nepostojeća TV Avala. Naime, u trenutku kada joj je dat taj resurs, televizija Danka Đunića postojala je samo na papiru.

Sa emitovanjem eksperimentalnog programa počela septembra 2006. na mreži bivšeg Trećeg kanala. Slučajno ili ne, tek deo ekipe 3K obreo se na novoj televiziji.

Avala je najavljena kao televizija okrenuta poslovnom svetu, te da će uglavnom nuditi ekonomske informacije. Naravno, osim tog programa bila je u obavezi da ima i druge sadržaje - zabavne, kulturne, dokumentarne, dečije...kao što je, na primer, kultna Kefalica.

Kako je vreme proticalo sve glasnije se pričalo da TV Avala ima ozbiljne finansijske probleme i da Đunić sve više prepušta upravljanje Željku Mitroviću, koji je bio manjinski vlasnik. Spekulisalo se da on namerava da je proda, kao i da je nemački RTL, ali Saša Popović hoće da je kupe. Ništa se, međutim, od toga nije desilo i novembra 2012. godine, Avala je prestala sa emitovanjem programa. (Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.