PACOLI ZAKUKAO KAO KUKAVICA: Bosanci udarili STRAŠNU DANGU Prištini!
Bedžet Pacoli o Kosovu, Foto: Beta/Bor Slanasta

saradnja

PACOLI ZAKUKAO KAO KUKAVICA: Bosanci udarili STRAŠNU DANGU Prištini!

Pacoli je ocenio da je takav tretman neprihvatljiv i da je bacio senku na nedavno održani Samit zemalja Zapadnog Balkana u Poznanju

Objavljeno:

Kosovski ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli kaže da prištinska delegacija neće učestvovati na Samitu za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP) zbog načina na koji BiH, kao zemlja domaćin, tretira tzv. Kosovo.

Pacoli je ocenio da je takav tretman neprihvatljiv i da je bacio senku na nedavno održani Samit zemalja Zapadnog Balkana u Poznanju, u Poljskoj, prenosi RTK2.

"Način na koji su mislili da tretiraju kosovsku državnu delegaciju je neprihvatljiv, a to bi, takođe, bacilo senku na nedavno završeni samit u Poznanju u okviru Berlinskog procesa, gde smo pokazali volju da budemo konstruktivni u regionalnim inicijativama i organizacijama. Nažalost, ova volja je pogrešno shvaćena od strane sadašnjeg Predsedavajućeg Predsedništva BiH", tvrdi Pacoli.

On je na Fejsbuku ocenio da takav stav prema Prištini, kao sledećem lideru SEECP, nije dobar za BiH s obzirom na to da je taj samit, kako je naveo, stvoren u cilju jačanja dobrosusedskih odnosa u regionu i pune integracije Jugoistočne Evrope u evroatlantske strukture, kako prenose beogradski mediji.

Prethodno je predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači naveo na Fejsbuku da je odbio da prisustvuje SEECP u BiH, zbog toga što je, kako je naveo, poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.

BiH ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.