SAMO OLJI KOVAČEVIĆ NIKO NE SME DA PRIĐE! Ovo su NOVI KANDIDATI za urednike na RTS! BORBA ZA KULTURU JE NAJVEĆA
Olja Kovačević, Foto: Nebojša Mandić

TRKA ZA FOTELJE

SAMO OLJI KOVAČEVIĆ NIKO NE SME DA PRIĐE! Ovo su NOVI KANDIDATI za urednike na RTS! BORBA ZA KULTURU JE NAJVEĆA

Najzanimljivija borba biće za mesto urednika kulture, koje, pored Bradića, želi i slavni pisac Vladimir Kecmanović i još jedan kandidat

Objavljeno:

Kandidati za neku od pet uredničkih pozicija u Radio-televiziji Srbije biće poznati na narednoj sednici Upravnog odbora, a većina čija su imena poznata Kuriru ne želi da komentariše kandidaturu.

Među dvanaest takmaca, jedino Olivera Kovačević nema protivkandidata za mesto urednika zabavnog programa.

Na konkurs su se, kako saznajemo, prijavili novinari koji su obavljali ovaj posao i u prethodne četiri godine, otkad je direktor Dragan Bujošević. Za urednika informativnog programa ponovo se prijavio Nenad Lj. Stefanović, kulturno-umetničkog programa Nebojša Bradić, obrazovno-naučnog programa Ilija Cerović i zabavnog Olivera Kovačević. Četvoro kandidata želi da vodi obrazovno-naučni program, a pored Stefanovićeve prijave, samo je još jedna stigla za informativni.

Vladimir Kecmanović
Vladimir Kecmanović foto: Promo

Najzanimljivija borba biće za mesto urednika kulture, koje, pored Bradića, želi i slavni pisac Vladimir Kecmanović i još jedan kandidat.

Nebojša Bradić i dalje je trci za novog upravnika Narodnog pozorišta. Njegova kandidatura je tamo odbijena jer nije dostavio dokaz o znaju engleskog, a na ovu odluku uputio je žalbu Ministarstvu kulture. Prijava na konkurs RTS za mnoge je iznenađenje.

- Dogovorili smo se da nećemo ništa komentarisati dok konkurs ne bude završen - čuli smo juče od svakog kandidata kojeg smo pozvali.

I novi urednik trećeg programa Radio Beograda biće izabran, ali to nije privlačno mesto kao posao na TV.

Upravni odbor RTS će imenovati glavne i odgovorne urednike u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa važećim pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. Kandidati čije prijave budu prihvaćene biće pozvani na razgovor sa članovima UO, gde će braniti svoj program. O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

BONUS VIDEO: Aleksej je rođen u Rusiji, a već 20 godina živi u SRPSKOM SELU

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.