JOSIF JE IZJEDNAČIO LGBT ZAJEDNICU SA ZOOFILIJOM, A SADA JE VIŠI SUD DONEO PRESUDU! Mnogi su bili IZNENAĐENI!
LGBT zajednica, Foto: ap

sud je reagovao!

JOSIF JE IZJEDNAČIO LGBT ZAJEDNICU SA ZOOFILIJOM, A SADA JE VIŠI SUD DONEO PRESUDU! Mnogi su bili IZNENAĐENI!

Fidanovski je diskriminisao LGBT zajednicu svojim izjavama!

Objavljeno:

Viši sud je pravosnažno utvrdio da je Josif Fidanovski počinio diskriminaciju prema LGBT+ zajednici u jutarnjem programu Pinka!

Naime, nakon njegovog gostovanja i iznetih tvrdnji usledila je oštra rasprava po društvenim mrežama.

Takođe, mnogi su osudili Fidanovskog rekavši kako je bolestan jer boluje od homofobije.

Budući da je Fidanovski izneo tvrdnje koje diskriminišu LGBT zajednicu, reagovala je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

U postupku koji je sproveden po pritužbi Udruženja „Da se zna“ protiv Josifa Fidanovskog, koji je tokom gostovanja na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom iznosio uvredljive i omalovažavajuće stavove o osobama istopolne seksualne orjentacije, poverenica za zaštitu ravnopravnosti dala je mišlјenje da su prekršene odredbe Zakona o zabrani diskriminacije, sa preporukama za njihovo otklanjanje.

- Celokupnim kontekstom, terminima i kvalifikacijama koje se dovode u vezi sa homoseksualnom orijentacijom, Josif Fidanovski je prekršio član 12. Zakona o zabrani diskriminacije – uznemiravanje i ponižavajuće postupanje, čime je povredio dostojanstvo LGBT osoba.

Kako Josif Fidanovski nije, postupio po preporuci u zakonskom roku od 30 dana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije, o tome obavestila je javnost.

Podsetimo se, Josif Fidanovski je u svom gostovanju na Pinku iz oktobra 2017. godine izjednačio istopolnu seksualnu orijentaciju sa zoofilijom i sugerisao da su LGBT+ osobe bolesne.

Bonus video

(Espreso.co.rs/ravnopravnost.gov.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.