DETE (4) IZ VOJVODINE JE POVRATILO U BUSU NA EKSKURZIJI! Vaspitačica roditeljima sad traži NOVAC!
Ekskurzija / Ilustracija, Foto: Stock/Thinkstock

neverovatno

DETE (4) IZ VOJVODINE JE POVRATILO U BUSU NA EKSKURZIJI! Vaspitačica roditeljima sad traži NOVAC!

- Pa to je dete, nije neki pijanac koji je namerno uništio vozilo - kaže otac dečaka

Objavljeno:

Zbog toga što je četvorogodišnji dečak povratio u autobusu koji je decu iz vrtića u Beču vozio na ekskurziju, otac deteta Sani T. iz Vojvodine dobio je upozorenje od vaspitačice da mora da plati hemijsko čišćenje unutrašnjosti vozila, prenose beogradski mediji.

Međutim, iako šteta iznosi tek 20 evra, on to iz principa odbija da finansira, jer, kako kaže za medije, niko ga pre odlaska na izlet nije upozorio na moguće dodatne troškove, a i putna agencija je mogla da računa na takav ishod kada vozi decu na putu koji je rizičan i pun krivina.

- Pa to je dete, nije neki pijanac koji je namerno uništio vozilo. Smatram da nisam dužan da platim čišćenje sedišta, uprkos izjavama iz vrtića da ovo nije Srbija, da ovde postoji zakon i da pozovem prevoznika i sam se uverim u to - objašnjava nam Sani, koji na posletku dodaje da će u slučaju da je zaista tako, štetu ipak pokriti ali samo ako mu prethodno izdaju račun.

S obzirom da nepune tri godine boravi u Austriji, kaže da mu nije poznato takvo pravilo, zbog čega je savete potražio i na Fejsbuku.

- Dete nije krivo što mu je bilo muka. Neću ni propasti za tih 20 evra, ali neću da me neko pravi budalom. Možda grešim, ali zato pišem da vidim vaša mišljenja - napisao je on u grupi koja okuplja naše ljude u Beču.

Njegovo pitanje pokrenulo je pravu raspravu onih koji su se setili kako je i njima bilo muka tokom vožnje u detinjstvu u Srbiji ali im niko nikad nije tražio pare zbog toga, a usledile su i različita viđenja na temu ko je kriv.

Pojedini smatraju da je dužan da plati štetu jer je dete njegovo, te da će mu osiguranje pokriti trošak. Drugi su mišljenja da je kriv dečak, jer nije najavio vaspitačici da mu je muka i zatražio kesu.

- Nije mogao da joj najavi kad mu inače nikad nije loše tokom vožnje. Ovo je prvi put, jadničak se verovatno nije snašao - objašjava Sani.

Treći smatraju da je odgovornost na vaspitačici, iz razloga što je ona bila sa detetom i da je samo trebalo da radi svoj posao.

Ima i onih koji okrivljuju vozača, smatrajuči da je sigurno vozio brzo, te da zbog toga treba sam i da očisti fleku.

Šta vi mislite, ko je krivac i da li na ovom primeru može da se primeni pravilo koje važi u "Wiener linen" ili u našim taksijima, koje glasi da se uništenje vozila i opreme naplaćuje iznosom od 50 evra.

BONUS VIDEO:

OVOJ RUSKINJI NI TRI MUSKETARA NE BI SMELA DA „IZAĐU NA CRTU“! Evo i zbog čega (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media