EKO KAMPOVI ZA DECU U SRBIJI: Besplatan obilazak NAJLEPŠIH SRPSKIH PLANINA
Deca / Ilustracija, Foto: GO Obrenovac

IZLETI ZA MLADE

EKO KAMPOVI ZA DECU U SRBIJI: Besplatan obilazak NAJLEPŠIH SRPSKIH PLANINA

Program Gradske opštine Obrenovac predviđa sedmodnevne ekološke kampove u vreme zimskog, uskršnjeg i letnjeg raspusta na planinama u Srbiji, za decu odnosno učenike

Objavljeno: 15:30h

Program „Eko-kampovi“ se realizuje od 2012. godine i ovaj projekat je jedinstven u Srbiji. U okviru ovog programa sva deca od prvog do četvrtog razreda iz svih osnovnih škole potpuno besplatno letuju i zimuju na najlepšim srpskim planinama.

Između 15 i 16000 odlazaka realizovano je do sada, što, kada se pretvori u broj pansiona dovodi do brojke od 105.000. Aktivnost se realizuje u sklopu poboljšanja kvaliteta života najmlađih kategorija stanovništva na teritoriji Gradske opštine Obrenovac, a sve u cilju zdravstvene, socijalne i ekološke edukacije dece. Ovaj program jedinstven je i po ekonomskom aspektu za roditelje, jer jedan ovakav odlazak u školama u glavnom gradu košta više od 20.000 dinara.

foto: GO Obrenovac

Program Gradske opštine Obrenovac predviđa sedmodnevne ekološke kampove u vreme zimskog, uskršnjeg i letnjeg raspusta na planinama u Srbiji, za decu odnosno učenike. Deca na ovaj program odlaze u grupama zajedno sa decom sa sela kako bi se bolje upoznali, družili i razvili svoje drugarstvo.

U sklopu programa ,,Eko kampovi” učenici borave na Tari, Goču, Rudniku, Bukulji i Divčibarima u odmaralištima „Centra dečijih letovališta i odmarališta Beograd”. Program se sprovodi preko JP Sportsko kulturni centar ”Obrenovac, a u potpunosti ga finansira GO Obrenovac.

foto: GO Obrenovac

Program se uspešno realizuje osam godina zaredom i veoma je značajan za pravilan razvoj mališana. Opština Obrenovac prepoznaje interes dece u zdravstvenom smislu ali i u ekološkom i socijalnom smislu gde se deca razvijaju učeći o prirodi u prirodi.

Deca tokom svog boravka imaju ekološke radionice, ekološke kvizove, upoznaju se sa okolinom, geografskim područjem i svim onim što je u okviru njihovog ekološkog programa.

foto: GO Obrenovac

Tokom sedmodnevnog boravka u sklopu klimataskog oporavka učenici kvalitetno provode svaki minut svog slobodnog vremena na najlepšim srpskim planinama zahvaljujući animatorima, predvačima. Za vreme letnjeg raspusta grupi učenika koja će boraviti na Bukulji omogući se i poseta obližnjem akva parku.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se finansira iz budžeta gradske opštine Obrenovac.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE HAPŠENJE ZBOG ŠVERCA ORUŽJA: Švedski državljanin poreklom iz Srbije putovao sa oružjem sakrivenim u putničkoj torbi (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.