TORNADO U SRBIJI JE DIVLJAO I NOSIO SVE PRED SOBOM, UDARALO JE 15.000 MUNJA I GROMOVA! Ovakvo NEVREME niko ne pamti
Tornado u Banatu..., Foto: Tanjug

BILO JE KATAKLIZMIČNO!

TORNADO U SRBIJI JE DIVLJAO I NOSIO SVE PRED SOBOM, UDARALO JE 15.000 MUNJA I GROMOVA! Ovakvo NEVREME niko ne pamti

Užasno nevreme pogodilo je Srbiju

Objavljeno:

Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme i padao je grad, a viđen je i tornado u Banatu. Više od 15.000 udara munja i gromova pogodilo je Srbiju, pokazuju podaci sa sajta blitzortung.org.

U Ivanjici je grad padao oko dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad veličine lešnika su oko 19 sati pogodili Čačak i napravili štetu u čačanskim i dragačevskim selima. U Čačku, Ivanjici i Lučanima nevreme je nanelo veliku štetu voću i usevima.

Grad, veličine lešnika, a ponegde i oraha, padao je oko 10 minuta, a u nekim selima i 20 minuta. Najviše grada palo je u čačanskim selima Miokovci i Prijevoru, u kojima su stradali voćni zasadi, naročito kajsija, prenose lokalni mediji.

I teritoriju Beograda je oko 19.40 sati zahvatilo nevreme, sa jakom kišom, gradom i vetrom, zbog čega su na kratko bile prekinute fudbalske utakmice između Crvene Zvezde i Napretka, odnosno Partizana i Proletera.

U Srbiji je noćas ispaljeno 829 raketa sa osam radarskih centara, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prema poslednjim podacima na severu Vojvodine za samo nekoliko sati palo je više od 30 litara kiše po metru kvadratnom.

U nekim delovima Banata padao je led veličine zrna graška, a olujni vetar sa jakom kišom nije prestajo satima, a protutnjao je i tornado.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.