DA LI JE OVO NAJHLADNIJI MAJ IKADA U SRBIJI?! Prosečna temperatura GODINAMA OKO 30, a sada POTPUNO DRUGA PRIČA!
Kišno vreme, Foto: Beta/Dragan Gajić

SNEG U MAJU

DA LI JE OVO NAJHLADNIJI MAJ IKADA U SRBIJI?! Prosečna temperatura GODINAMA OKO 30, a sada POTPUNO DRUGA PRIČA!

U Beogradu je, prema ovim podacima, u prvih deset majskih dana izmerena prosečna maksimalna temperatura od samo 17,2 stepena Celzijusa

Objavljeno:

Prva dekada maja u Beogradu je, prema dostupnim podacima, najhladnija u poslednje tri decenije, a možda i više, prenose beogradski mediji.

Zbog ovoga i ne čudi što su Beograđani kukali poslednjih dana na grejanje koje je bilo obustavljeno, pošto jednostavno nisu navikli na hladnoću u ovom periodu godine.

U Beogradu je, prema ovim podacima, u prvih deset majskih dana izmerena prosečna maksimalna temperatura od samo 17,2 stepena Celzijusa. U prethodnih 30-ak godina nije bilo slučajeva da su Beograđani jutra morali da započinju u zimskim jaknama.

U periodu od 1990. do 2019. sve prosečne maksimalne temperature u proseku su prelazile 20 stepeni. Uz dva izuzetka. Tako je 2016. izmerena malo niža temperatura od 19,6 stepeni, dok je prema podacima iz godišnjaka RHMZ jedino u maju 2011. temperatura bila približna ovoj sadašnjoj, ali opet malo viša - 18,2 stepena.

Na drugoj strani, imali smo i tropske prve dekade maja. Tako je bilo, na primer, 2003. godine sa prosečnom temperaturom od čak 30,9 stepeni!

Građani se s pravom pitaju da li će i ostatak maja biti hladan ili je ovo samo trenutno, zbog toga što ih je neočekivano zahlađenje iznenadilo i dočekalo nespremne.

BONUS VIDEO:

I BIKOVI BI NA TRAMBOLINU? Ovaj je probao, ali se nije baš najsrećnije završilo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media