ANDREA (4) IMA REDAK OBLIK TUMORA ZBOG KOJEG JE IZGUBILA OKO, ŽIVI BEZ KUPATILA: Učinimo ovu TEŠKU PRIČU lakšom
Roditelji žele samo da im ćerka ozdravi: Andrea Brošćanc, Foto: Privatni arhiv

ESPRESO AKCIJA

ANDREA (4) IMA REDAK OBLIK TUMORA ZBOG KOJEG JE IZGUBILA OKO, ŽIVI BEZ KUPATILA: Učinimo ovu TEŠKU PRIČU lakšom

Od kada se rodila, Andrea nije imala toalet u kući

Objavljeno:

Četvorogodišnja Andrea Brošćanc iz Vladimirovca ima četiri godine i redak oblik očnog karcinoma poznatiji i kao retinoblastom.

Reč je o najčešćem malignom intraokularnom tumoru kod dece. Može da se javi na jednom ili na oba oka, često je nasledan. Retinoblastom se javlja najčešće u prve dve godine života, što je bio i Andrein slučaj kojoj je dijagnostikovan odmah nakon rođenja.

Marin i Ana sa devojčicama Teodorom i Andreom
Marin i Ana sa devojčicama Teodorom i Andreomfoto: Privatni arhiv

Ona je zbog toga izgubila jedno oko, ali nevolje tu nisu završene. Naime, lepoj i miloj devojčici je tumor zahvatio nerve zbog čega je potrebna dodatna hemoterapija, kako tumor ne bi metastasirao i proširio se dalje.

foto: Privatni arhiv

Međutim, problemi ni tu ne prestaju za Andreau i njenu porodicu. Od kada se rodila, Andrea nije imala toalet u kući. tokom zime jedva su uspevali da se zagreju na Smederevac, a od prostorija koriste samo jednu sobu. Njen otac Marin pokušava da na razne načine zaradi za svoju porodicu, ali uz teško bolesno dete o kojem mora da se stara zajedno sa suprugom Anom, kao i mlađu ćerku Teodoru (3), to mu jedva polazi za rukom. Snalazio se na razne načine i radio sve što može, a najviše poljoprivredu. Trebalo je da položi za traktor, ali je zbog Andreinog zdravstvenog stanja to pauzirao. Bez položenog za traktor veoma teško nalazi posao.

1 / 4 Foto: Privatni arhiv

Kad smo ga kontaktirali u nameri da ga pitamo kakvo je sada Andreiono stanje i na koji način bismo mogli da im pomognemo, rekao nam je da trenutno radi na skeli u Beogradu i da će nam se javiti uveče oko osam sati kada zvarši posao.

Zaista se uredno javio nakon celodnevnog rada i osetno iscrpljenim glasom nam rekao da za njih borba za Andreino zdravlje tek predstoji.

foto: Privatni arhiv

- Andrea ima šest hemoterapija, nakon kojih mora da ide na zračenje. Onda će da se radi snimak da se vidi da li se to povuklo ili nije. U pitanju je tumor oka, izvađeno joj je oko, a onda su utvdili da joj je zahvaćen i očni živac, ceo centimetar, zbog toga mora da ide na terapije i zračenje, a nadamo se da će se tumor nakon toga povući. Otkad je počela sa terapijama nema apetit i jedva da nešto pojede. Takođe je izgubila i kosu... Teško je, stvarno sve to - ispričao nam je Andrein otac Marin.

- Mi nemamo našu kuću, možda ste videli na internetu, i ljudi su pokrenuli akciju da nam pomognu da je nekako kupimo. Ovde nemamo ni kupatilo, ni ništa, jednu sobu i jedan hodnik. Preko zime je nemoguće ovde živeti sa malom decom. Koliko ja znam, do sada je skupljeno oko tri hiljade evra, a nama bi, po mom saznanju, trebalo oko sedam do deset hiljada evra. Pored toga treba nam novac za putovanje do Beograda gde stalno idemo na kontrole... Meni je najvažnije da moja ćerka ozdravi i želim da sav novac ode na njeno lečenje, a posle ćemo da vidimo da li će ostati nešto za kuću. Šta će nam kuća ako ona ne ozdravi - ispričao nam je požrtvovani otac.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite da pomognete, donacije možete uplatiti na sledeći način:

Brošćanc Marin, Ul. Ive Lole Ribara bb, Vladimirovac 061 1671466 ili uplatom na DINARSKI RAČUN : Banka Poštanska štedionica 200 118191579 55, Brošćanc Ana.

BONUS VIDEO:

KAD JOJ KAŽU JEDI, ONA SMAŽE U TRENU! Devojčica progutala celu krofnu kao od šale! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.