ČIM JE ČUO ŠTA SE DEŠAVA, ODMAH JE REAGOVAO: Novak Đoković uleteo u borbu za srpsku crkvu u Francuskoj!
Novak Đoković sa sinom Stefanom u poseti srpskoj crkvi u Nici, Foto: Printscreen/Instagram/djokernole

Redovno je posećuje

ČIM JE ČUO ŠTA SE DEŠAVA, ODMAH JE REAGOVAO: Novak Đoković uleteo u borbu za srpsku crkvu u Francuskoj!

Najbolji teniser sveta pokušava da pomogne u rešavanju problema

Objavljeno:

Novak Đoković uključio se akciju za pomoć pravoslavnoj kapeli koja se nalazi u Nici i koju često posećuje sa svojom porodicom.

Crkva Uspenja presvete Bogorodice se nalazi u okviru zgrade čiji je vlasnik preminuo, a njegovi naslednici sada žele da je prodaju.

Oni nisu zadovoljni trenutnom zaradom koju imaju od izdavanja prostora i žele da to uvećaju prodajom, a za to im je potrebno da se korisnici isele.

Zbog toga je pokrenut spor pred sudom, kako bi na taj način isterali one koji iznajmljuju prostor, među kojima je i pravoslavni hram, a Đoković čim je to čuo odmah se uključio u akciju očuvanja crkve na mestu na kome je bila, prenosi francuski "Figaro".

Novak često sa porodicom dolazi u ovaj hram, gde se druži sa srpskom zajednicom, a nedavno je to učinio zajedno sa sinom Stefanom, pa su ostali i na druženju i predavanjima za decu.

- Stefan i ja smo posetili posebnu srpsku crkvu u Nici. To je malo mesto, gde se neguje srpska zajednica i klutura. Porodice se okupljaju svake druge nedelje i provode stvarno kvalitetno vreme zajedno. Nastavnici volontiraju da bi se igrali sa decom, čitaju im pričle,i stvaraju šou kao u pozorištu, i tako udahnu život u reči koje čitaju. Stefan i ja smo učestovali kao crvenokosi lav i malo jagnje. Bilo je divno biti deo ovog posebnog dana gde se srpske porodice okupljaju i dele divne trenutke - napisao je Đoković o toj poseti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.