GUJON OPET ODUŠEVIO SRBE NA KiM Pred Uskrs otvorio 3 OSNOVNE ŠKOLE, u nekima nije bilo vode! Sad mališani imaju sve
Sad mališani imaju sve, Foto: Printscreen / Twitter / Arno Gujon

bravo!

GUJON OPET ODUŠEVIO SRBE NA KiM Pred Uskrs otvorio 3 OSNOVNE ŠKOLE, u nekima nije bilo vode! Sad mališani imaju sve

Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo je u prethodnih 7 godina ukupno renovirala 34 škole širom Kosova i Metohije u vrednosti od 700 000 evra

Objavljeno:

Francuski humanitarac Arno Gujon i njegova organizacija "Solidarnost za Kosovo", obezbedili su preko 100. 000 evra za obnovu tri osnovne škole na Kosovu i Metohiji. Kako je Gujon napisao na Tviteru, oni su juče svečano otvorili tri škole, u selima Zupče kod Zubinog Potoka, Budriga kod Parteša i Binač kod Kosovske Vitine. koja je jedna od retkih multietničkih škola na Kosovu i Metohiji, u koju idu srpska i albanska deca.

Obnovljene škole su bile u veoma lošem stanju, te su Gujon i njegova organizacija u saradnji sa Raško-prizrenskom Eparhijom, tri meseca radili na izgradnji nove izolacije, novih podova i toaleta, na kompletnoj obnovi elektroinstalacija i unutrašnjosti škola.

Kako je Gujon naveo, u jednoj od škola, u Binaču, morala je da se napravi vodovodna i kanalizaciona mreža jer ta škola nije do sada imala tekuću vodu.

Podsetimo, humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo je u prethodnih sedam godina ukupno renovirala 34 škole širom Kosova i Metohije u vrednosti od 700.000 evra.

BONUS VIDEO: OSOBE SA INVALIDITETOM ČINE NEŠTO PRELEPO ZA SVE NAS: Prodaju JAJA najlepših boja koja će vas ODUŠEVITI! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.