PROTERALI SU ME S KOSOVA KAD JE TREBALO DA OTVORIM FARMU, ALI ONA RADI PUNOM PAROM! Gujon se oglasio jakom porukom
Arno Gujon, Foto: Dado Đilas

bRAVO!

PROTERALI SU ME S KOSOVA KAD JE TREBALO DA OTVORIM FARMU, ALI ONA RADI PUNOM PAROM! Gujon se oglasio jakom porukom

Gujon je naglasio da solidarnost ne jenjava uprkos zabrani

Objavljeno:

Francuski humanitarac, Arno Gujon, koji živi u centralnoj Srbiji na prelazu Merdare je 10. septembra priveden, a potom mu je zabranjen ulazak na Kosovo na neodređeno vreme. Gujon je u javnosti poznat po pomoći za kosovske Srbe, a tada je trebalo da prisustvuje otvaranju farme živine za potrebe narodne kuhinje u selu Prekovce kod Novog Brda.

Arno Gujon već 14 godina organizuje slanje pomoći u južnu srpsku pokrajinu. Najpre je to radio iz Francuske, a zatim i iz Beograda, gde živi poslednjih šest godina.

On se oglaiso putem društvene mreže Tviter i napisao da, iako je u septembru bio uhapšen i proteran sa Kosova, kada je svečano trebalo da otvori farmu živine, ta farma sada radi u punom kapacitetu.

On je uz ove reči podelio i nekolik fotografija sa farme.

Humanitarac je dalje napisao da se na farmi nalazi 800 kokošaka, 500 pilića, 38 ćurki, 17 gusaka i 19 pataka, te da o živini brinu dva zaposlena koji svaki dan sakupljaju stotine jaja namenjenih Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Gujron je naglasio da je ovo sedmi samoodrživi projekat finansiaram u saradnji sa Eparhijom KiM, i da je u njemu učestvovalo hiljade francuskih građana koji su sakupili 70.000 evra i pokazali da prijateljstvo nije prazna reč.

"Naša solidarnost ne jenjava uprkos zabrani, ona je kao voda, uvek nađe put", napisao je između ostalog Gujon.

Podsetimo, on je nakon puštanja iz pritvora za medije izjavio da su ga ispitivali obaveštajci koji su došli iz Prištine i rekao da su mu čak zapretili da će ukaljati njegovo ime i rad na svaki mogući način.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.