U NJEGOVU ČAST: Evo šta će SADA DOBITI BORA ĐORĐEVIĆ!
Bora Đorđević, Foto: Nebojša Mandić

NAGRADA

U NJEGOVU ČAST: Evo šta će SADA DOBITI BORA ĐORĐEVIĆ!

Čorba je u svojim pesmama i opevao Čačak, a mnogo puta je isticao da će se u njega kad-tad vratiti

Objavljeno:

Jedno naselje u Čačku nosiće ime čuvenog muzičara Borisava Đorđevića – Bore Čorbe, saznaju „Novosti“.

Frontmen rok grupe „Riblja čorba“ prisustvovaće 12. maja otkrivanju table sa njegovim imenom. Na ovaj način lokalna samouprava želi da se zahvali svom slavnom sugrađaninu za sve što je učinio za umetnost, ali i za rodni grad. Toga dana u gradu će biti organizovana i svečanost, a Čačani su uvereni da će se na bini naći i „Riblja čorba“.

– U pitanju je jedno novo naselje u Čačku koje će se zvati po Čorbi. Odluku smo doneli još pre mesec dana i nema nikakve veze sa tim što je Đorđević pevao na mitingu „Budućnost Srbije“ u Beogradu. On je Čačanin i to je uvek, gde god ga je put nosio, rado isticao. Zato smo odlučili da mu se makar malo zahvalimo i nazovemo naselje po njemu – rekao je sagovornik “Večernjih novosti“ iz lokalne samouprave Čačka.

Čorba je u svojim pesmama i opevao Čačak, a mnogo puta je isticao da će se u njega kad-tad vratiti. Osim pesme „Zadnji voz za Čačak“, koja se vrti duže od 30 godina i gde poručuje „isplati se kada stigneš, psihički se odmah digneš“, nedavno je otpevao i pesmu za decu „Mačak iz Čačka“. Mačak je, poput Bore, odavno otišao iz Čačka i sada svi pričaju kako je bogat i poznat, ali „jedan problem muči mačka, ne može bez Čačka“.

Bora Đorđević rođen je u Čačku 1. novembra 1952. godine. Muzičku karijeru započeo je 1965. godine. Osnovao je bend „Harmelini“, koji je nastupao uglavnom u Čačku i okolnim mestima, a prvi put su svirali u školi. Sa „Ribljom čorbom“ upisao se u muzičke legende.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.