AKO JE SAHRANE OVDE, OVO ĆU URADITI NA NJENOM GROBU: Manijaci na društvenim mrežama PRETE MRTVOJ MIRI MARKOVIĆ!
Traže da se ne dozvoli da Mira Marković bude sahranjena u Srbiji, Foto: Kurir/Privatna arhiva

šta vi kažete?

AKO JE SAHRANE OVDE, OVO ĆU URADITI NA NJENOM GROBU: Manijaci na društvenim mrežama PRETE MRTVOJ MIRI MARKOVIĆ!

Gde će udovica bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića biti sahranjena?

Objavljeno: 10:02h

Mirjana Marković preminula je juče u Rusiji. Tamo je boravila od februara 2003. kada je neposredno pre ubistva premijera Zorana Đinđića napustila Srbiju, da bi samo dva meseca kasnije za njom bila raspisana poternica, jer se nije odazvala pozivu na suđenje povodom zloupotrebe službenog položaja.

Udovica bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića preminula je u 77. godini, a vest od njenoj smrti odjeknula je u regionu i svetu.

Sada se na društvenim mrežama vodi polemika o tome da li treba dozvoliti da Mirjana Marković bude sahranjena u Srbiji ili ne?

Naime, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić izjavio je da očekuje da vlast omogući sahranu Mirjane Marković u Srbiji i dolazak njene dece.

S druge strane, građani na društvenim mrežama navode da neće dozvoliti da Markovićeva počiva u Srbiji.

Takođe, mnogi u komentarima ne biraju reči, pa čak ni kada je u pitanju smrt jedne osobe, ko god ona bila, pa su tako pojedini "poučeni" rečima Segeja Trifunovića, napisali da će "pišati po njenom grobu" ako dođe do toga da bude sahranjena u Srbiji.

Podsetimo, iako je za Mirjanom Marković bila raspisana Interpolova poternica zbog postupaka koji se protiv njie vodio u Srbiji, ona nikada nije isporučena Srbiji, jer je dobila azil u Rusiji.

Ipak, njene knjige i memoari ovde su javno promovisani.

Još uvek nema zvaničnih potvrda o mestu i vremenu sahrane, ali valja naglasiti da je Mirina i Slobina ćerka Marija svojevremeno rekla "niko od nas, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji". Takođe, ako bi Mira kojim slučajem ipak bila sahranjena u Srbiji, njen sin Marko ne bi mogao da isprati majku na večni počinak, jer ne može da dođe zbog poternice.

Gde bi Mirjana Marković po vašem mišljenju trebalo da bude sahranjena? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.