U STAN IZ KOGA JE IZBAČENA PORODICA S DETETOM USELIO SE SIN IZVRŠITELJKE! Ovo je njegov komentar zašto je to učinio
Dejan i Snežana Aksentijević, Foto: Espreso.co.rs

NIŠTA BLAM, NIŠTA SRAMOTA

U STAN IZ KOGA JE IZBAČENA PORODICA S DETETOM USELIO SE SIN IZVRŠITELJKE! Ovo je njegov komentar zašto je to učinio

Aksentijevići su noć proveli u stanu koji im je ustupila prijateljica, ispričao je Dejan Aksentijević

Objavljeno:

Porodica Aksentijević, Dejan, Snežana i njihov sin Dušan, iseljeni su iz stana na Novom Beogradu, koji su kupili 2005. godine. Zbog nemogućnosti otplate kredita u švajcarcima i uprkos pokušaju da zbog neregularnog poslovanja raskine ugovor sa bankom, ona je njihov stan oduzela i već ga preprodala novom kupcu, a on je sin izvršiteljke iz Kragujevca, Danice Čolović, piše Blic.

Drama u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 52a juče je trajala čitavih osam sati. Aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“ jednom su već uspeli da odbrane stan porodice Aksentijević, ali ovaj put im to nije pošlo za rukom – izvršitelj je bio brži.

Aksentijevići su noć proveli u stanu koji im je ustupila prijateljica, ispričao je Dejan Aksentijević.

„Osećam se kao kad neko umre, svi oko vas plaču, a vi se smejete jer ne shvatate šta se desilo. A onda ostanete sami i shvatite da ste izgubili nekog ko vam je drag“, kaže Dejan Aksentijević.

On je rekao da se novi vlasnik stana „izgleda već uselio“, jer je pred zgradom video dva kamiona za selidbe, ali ne gubi nadu da će njegova porodica i on uspeti da dobiju nazad stan koji smatarju svojim.

„Sad nam ostaje da tražimo nadoknadu od banke. Ipak, verujem da postoji šansa da se vratimo u stan, jer imamo sve dokaze da smo mi u pravu, a da je u svakom koraku postupka bilo nezakonitosti“, kaže Aksentijević i dodaje da je svestan da im predstoji dugotrajan proces.

Da je već počeo da živi na adresi u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, potvrdio je za i sam Đorđe Čolović za Blic.

„Ne znam kakav komentar da dam. Stan sam kupio na javnoj raspravi, bio je oglašen na dobošu“, kazao je Čolović i potvrdio nam da se već uselio.

Na pitanje da li se plaši da će Aksentijevići možda pokušati da povrate stan koji smatraju svojim, rekao je da nema takvu bojazan, „njihovo je da traže“, „na sudu je da ustanovi“, a da on „ne utiče na odluke suda“.

Upitan da objasni zašto je od svih stanova na tržištu želeo da kupi baš taj koji sa sobom nosi i ovakve muke i komplikacije, Čolović tvdi da „kada je kupovao stan, nije znao da postoji problem“.

„Meni lično taj stan odgovara, kao i lokacija, zbog mojih privatnih obaveza“, zaključio je on u kratkom razgovoru za „Blic“.

Iz Komore javnih izvršitelja Srbije su na pitanje da li je uobičajena praksa da članovi porodice izvršitelja kupuju baš stanove kojima se izvršitelji bave, rekli da ne znaju je li ovako nešto učestalo, ali da nije nelegalno.

Po propisima, kupac ne sme da bude izvršitelj koji je uključen u konkretan proces, njegovi zaposleni i njihovi srodnici. U drugim slučajevima nema zakonskih smetnji, objasnili su iz Komore za „Blic“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.