REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD: Incident u službama katastra! Ulične proteste hoće da prenesu na državne institucije
RGZ, Foto: printscreen google street view

HAOS!

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD: Incident u službama katastra! Ulične proteste hoće da prenesu na državne institucije

- Državni službenici katastra su izmanipulisani i zloupotrebljeni, navodi se u saopštenju...

Objavljeno:

Pokušaj nasilјa nad Republičkim geodetskim zavodom počeo je jutros. Bez ikakvog razloga, politički instruisani sindikati ASNS i Nezavisnost pozvali su zaposlene Republičkog geodetskog zavoda da uđu u štrajk na zakonom nepropisan način, iako su Vlada Srbije i rukovodrstvo RGZ-a ispunili sve zahteve definisane Sporazumom o prekidu štrajka od 21. januara 2019, navodi se u saopštenju Republičkog geodetskog zavoda

Kako naglašava RGZ u saopštenju, od jutros je počeo pokušaj nasilja nad Republičkim geodetskim zavodom. Bez ikakvog razloga, politički instruisani sindikati ASNS i Nezavisnost pozvali su zaposlene Republičkog geodetskog zavoda da uđu u štrajk na zakonom nepropisan način, iako su Vlada Srbije i rukovodrstvo RGZ-a ispunili sve zahteve definisane Sporazumom o prekidu štrajka od 21. januara 2019.

Sindikati pokušavaju, bez pravih argumenata, da ulične proteste prenesu na državne institucije nasilnim putem. U službama katastra u Beogradu došlo je do incidenata. Građanima se ne dozvoljava da uđu u službe katastra i ostvare svoja zakonom zagarantovana prava. Telefoni Info Centra RGZ-a su usijani od poziva građana koji ne znaju na koji način da ostvare svoja zakonom zagarantovana prava. Pod pritiskom su i zaposleni koji žele da rade, ali ih u tome sprečavaju štrajkači. Menadžment RGZ-a preduzima sve zakonom propisane mere kako bi organizovao rad u službama katastra i omogućio građanima da ostvare svoja prava. Republički geodetski zavod poziva i sve državne organe, da iz svoje nadležnosti, preduzmu sve mere kako se protesti sa ulica ne bi preneli u institucije i kako bi se sprečilo nasilje nad građanima kojima su uskraćena zakonska prava na upis vlasništva u katastar, ali i nasilje nad zaposlenima RGZ-a koji žele da rade. Rukovodstvo RGZ-a posebno želi da iskaže svoje žaljenje i nezadovoljstvo što je ova institucija izabrana da bude prvo mesto udara gde se namerava prelivanje uličnih protesta u institucije sistema, imajući u vidu da upravo ovih dana RGZ dobija nagrade i priznanja za sve rezultate reformi koje su sprovedene u poslednje tri godine i to kako u zemlji tako i u svetu.

Nedopustivo je da se vrši ovakvo nasilje nad jednim državnim organom i da se građanima sprečava ulazak u službe katastra u kojima su nameravali da ostvare svoja prava za upis vlasništva u katastar nepokretnosti. Sindikati, ASNS i Nezavisnost, podrškom uličnim protestima otvoreno pokazuju da je ovaj štrajk u Republičkom geodetskom zavodu pokrenut sa političkim ciljevima, a ne kao rezultat brige za socijalno blagostanje zaposlenih.

Navodni razlozi su nezadovoljstvo obračunom plata, iako u Odeljene finansija RGZ-a nije stigla ni jedna pisana primedba zaposlenih na obračun plata. Državni službenici katastra su izmanipulisani i zloupotrebljeni.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.