NAUČNIK OBJASNIO GENETSKO POREKLO SRBA: Ko su bili Arijevci, gde su nastali Dačani i Iliri? (VIDEO)
Jovan D. Marjanović, dipl. inž. koji se bavi proučavanjem prošlosti Balkana i istorije evropskih naroda iz ugla genetskih istraživanja, bio je gost TV kanala „HelmCast“ u emisiji Miodraga Milanovića „Autohtonisti“!, Foto: Printscreen / Youtube

neverovatno

NAUČNIK OBJASNIO GENETSKO POREKLO SRBA: Ko su bili Arijevci, gde su nastali Dačani i Iliri? (VIDEO)

Marjanović analizira i tumači ko su zaista bili ArijevcI

Objavljeno:

Marjanović se bavi istraživanjima slobodne energije i anomalijama u gravitacionom i elektromagnetnom polju i koji se poslednjih godina posvetio proučavanju objavljenih radova genetičara o poreklu Y hromozomskih haplogrupa kako bi odredio šta je istina u priči o autohtonom poreklu srpskog naroda čiji je glavni zastupnik dr Jovan Deretić.

Marjanović je privukao veliku pažnju javnosti i medija u regionu svojom nedavno objavljenom knjigom „Genetika Stare i Nove Evrope“ u kojoj je uspeo da sklopi mozaik o poreklu svih naroda jugoistočne Evrope i reši sukob autohtone i doseljeničke škole o pitanju porekla srpskog naroda.

Emisija se bavi temom formiranja naroda jugoistočne Evrope i dostignućima populacione genetike na polju proučavanja migracija naroda i u njoj se objašnjava kako je razvoj genetike u poslednjoj deceniji sasvim promenio gledište na istoriju naroda Evrope i zašto je došlo vreme da se pišu novi udžbenici, ne samo istorije već i praistorije Evrope.

Marjanović u emisiji, odgovarajući na brojna pitanja, analizira i tumači ko su zaista bili Arijevci i čiji je bio prvobitni jezik Indoevropljana i daje odgovor da li su genetski Adam i genetska Eva bili jedini ljudi na Zemlji i da li je istina da svi belci potiču od jednog čoveka od pre 10.000 godina.

U razgovoru sa voditeljem Miodragom Milanovićem pomenuto je niz zanimljivih činjenica vezanih za poreklo Srba i sudbinu antičnih naroda na Balkanu. Tako će gledaoci saznati da li je i koliko došlo Slovena na Balkan u 7. veku nove ere, da li su Etrurci bili Sloveni, da li više slovenskih gena imaju Mađari ili Srbi i kako to da Bugari danas ne govore ruski jezik doseljenih Slovena.

Važan deo intervjua vezan je za sudbinu Ilira i da li su oni u potpunosti izumrli kao i gde su nestali Dačani, najveća nacija na Balkanu oko 400. godine nove ere. Zanimljiv je i Marjanovićev osvrt na fenomen genetske sličnosti između Srba i Rumuna i pitanje kada su Rumuni stigli da nauče latinski jezik i zašto ga Srbi nisu naučili.

Gost „HelmKast-a” se takođe osvrnuo i na popularne teme kao što je večna dilema da li je Šlimanova Troja bila Homerova Troja, da li su Minojci putovali do Severne Amerike i trgovali sa ondašnjim narodima par hiljada godina pre zvaničnog otkrića Amerike, i otkud kokain i nikotin u egipatskim mumijama kao i kukuruz u Indiji pre Kolumba.

BONUS VIDEO:

Žena poludela na autobuskoj stanici, izvređala šalterušu!

(Espreso.co.rs / Pravda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.