MILOŠ SE BACIO NA PIŠTOLJ I PRIMIO METAK, A NEMANJA JE VISIO NAD AMBISOM! Oni su HEROJI Srbije kojima se DIČIMO
Dobili su srebrne medalje za hrabrost "Miloš Obilić", Foto: MUP Srbija

NAGRAĐENI ZBOG HRABRIH PODVIGA

MILOŠ SE BACIO NA PIŠTOLJ I PRIMIO METAK, A NEMANJA JE VISIO NAD AMBISOM! Oni su HEROJI Srbije kojima se DIČIMO

Policajac iz Niša Miloš Milošević goloruk skočio na naoružanog napadača, a Nemanja Radosavljević je vatrogasac iz Jagodine koji se posebno istakao u dve intervencije

Objavljeno:

Povodom Dana državnosti, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je danas zaslužne pojedinice i institucije, među kojima su i dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srebrne medalje za hrabrost "Miloš Obilić" uručene su policijskom službeniku Policijske uprave Niš Milošu Miloševiću i pripadniku Vatrogasno-spasilačke jedinice u Jagodini Nemanji Radosavljeviću.

foto: MUP Srbija

Miloš Milošević, policijski službenik iz Niša, rizikovao je svoj život da bi spasio građane jer je goloruk skočio na naoružanog napadača prilikom intervencije u Nišu.

Tom prilikom dobio je devet prostrelnih rana u obe noge, ali je njegov hrabri, herojski podvig spasao mnoge živote koji su očevici ovog tragičnog događaja.

Miloš Milošević
Miloš Miloševićfoto: MUP Srbija

Nemanja Radosavljević, vatrogasac-spasilac vozač iz Jagodine, pored isticanja u obavljanju redovnih zadataka posebno se istakao u dve intervencije.

U najtežim trenucima dao je sve od sebe prilikom spasavanja i zbrinjavanja povređenih lica, kao i u izvlačenju nastradalih, ali i u saniranju mesta prilikom udesa na auto-putu koji se dogodio prošle godine kod Jagodine.

Nemanja Radosavljević
Nemanja Radosavljevićfoto: MUP Srbija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicima MUP-a na medaljama kojima su odlikovani i istakao da je Ministarstvo ponosno na njih.

Stefanović je ovom prilikom čestitao i svim građanima Srbije Dan državnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.