OVAJ ČOVEK JE HEROJ - USPEO JE DA ODVRATI DECU OD MOBILNIH! Kada vidite koji je metod koristio, zanemićete
Ovaj čovek pravi je primer da mašta nema rok trajanja, Foto: Printscreen

neverovatno

OVAJ ČOVEK JE HEROJ - USPEO JE DA ODVRATI DECU OD MOBILNIH! Kada vidite koji je metod koristio, zanemićete

On je uplovio u ovaj poduhvat iz čiste ljubavi

Objavljeno: 09:16h

Ko kaže da se sa godinama gubi kreativnost? Huan Rodilja iz Barselone, izlagač na ovogodišnjem Festivalu nauke, pravi je primer da mašta nema rok trajanja i da se najlepše ideje rađaju u poznim godinama.

Dok smo obilazili festival, primetili smo da su svi govorili o “onom deki Špancu što pravi kul stvari”, pa smo i mi poželeli da vidimo i isprobamo njegove izume.

Naime, Huan uzima delove mašina koje drugi ljudi bacaju i od njih pravi najoriginalnije igračke za decu. Svoje mesto na Festivalu nauke zasluženo je dobio, jer ovaj deka koristi zakone fizike da bi napravio originalne konstrukte:

foto: Printscreen

- To su sve igre napravljene od starih stvari, na kojima primenjujemo jednostavnu fiziku, jer fizika u sebi sadrži poeziju.

foto: Printscreen

On je uplovio u ovaj poduhvat iz čiste ljubavi:

- Ideja mi je slučajno pala na pamet. Nikad ovo nije bio neki projekat. Ali, kasnije sam shvatio da je mašta nešto najbitnije što osoba može da ima i da moramo da je razvijamo, jer nam društvo ne pomaže mnogo u tome. Daje nam mnogo smernica, ali ne i prostor za maštu. A to je osnova igre.

foto: Printscreen

Kada smo prolazili pored Huanovih izuma, činilo nam se kao da smo zalutali u neku staru fabriku igračaka. Deca su ovde ostajala i po pola sata igrajući se i pokušavajući da “prokljuve” kako i oni sami da naprave to isto kod kuće, a što je najzanimljivije - niko od njih nije ni pogledao na telefon.

Bonus video:

KAKVA PUSTOŠ! Evo kako zemlja zaista izgleda posle vulkanske erupcije! SNIMAK IZBLIZA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.