VOZAČI GSP-A UNIFORMISANI OD GLAVE DO PETE! Koštaće 320 evra, da li je TO PRESKUPO?
Vozač GSP-a, Foto: Printscren

nove Uniforme gsp-a

VOZAČI GSP-A UNIFORMISANI OD GLAVE DO PETE! Koštaće 320 evra, da li je TO PRESKUPO?

Ovako će u buduće izgledati uniforme GSP vozača. Pogledaj te cenovnik i procenite sami da li su ovo normalne cene

Objavljeno:

Nešto više od 38.000 dinara ili oko 320 evra koštalo je GSP “Beograd” oblačenje svakog vozača kako bi ubuduće u vozilima javnog gradskog prevoza, zimi i leti, bili uniformisani.

“Namesti kravatu i stavi kačket na glavu”, tako će verovatno u narednom periodu glasiti podsetnik vozača GSP-a prilikom odlaska na posao, jer je dugo najavljivana uniforma konačno stigla. Naime, u magacine najvećeg gradskog prevoznika dostavljeno je više od 2.800 kompleta zimskih odela, uključujući i ona za pripadnice lepšeg pola. Za cipele će morati da se sačeka, pošto je tender za obuću propao, te je novi raspisan tek pre nekoliko dana.

Svako od vozača će u svom kompletu zadužiti: jednu jaknu, po dvoje letnjih i zimskih pantalona, tri košulje, tri letnje majice, te kravatu i kačket. Najskuplja stavka na spisku je univerzalna, tamno plava jakna koja košta 9.960 dinara sa PDV-om, a istu cenu dele kravata i kačket koji su najjeftiniji i koštaju po 714 dinara sa PDV-om.ž

foto: Printscreen

- Za 10.000 dinara se može kupiti veoma dobra firmirana zimska jakna - glasio je komentar sugrađanina kada je video cenovnik po kojem je GSP nabavio uniforme.

Posebno treba uzeti u obzir da su ovo veleprodajne cene koje bi trebalo da budu 20-30 odsto niže pošto se kupuje čak 2.800 komada.

Da li je GSP “Beograd” odlučio da vodi računa o kvalitetu, a manje o finansijama nije poznato, ali je činjenica da je najveći gradski prevoznik na tenderu odabrao najjeftiniju od četiri ponude koju je dala firma “Beteko”. Dve firme su, na primer, ponudile zimske jakne po 10.080, odnosno 10.800 dinara. Sa PDV-om.

Kada se sve sabralo, GSP “Beograd” je za uniforme firmi “Beteko“ platio 108 miliona dinara.

DAME U SUKNJAMA

Na mestu vozača u GSP “Beograd” radi 79 žena (prema trebovanju u ugovoru), pa će one umesto pantalona nositi suknje čija je cena 3.312 dinara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.