NAKON 13 GODINA VRANJE DOBIJA NOVI HIRURŠKI BLOK: Pčinjski okrug i celo kosovsko pomoravlje će se lečiti ovde!
Uz snažnu volju gradonačelnika Vranja i uz pomoć Evropskog progresa, Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave, izradnja je nastavljena prošle godine, Foto: RTV Vranje printscreen

grad za primer

NAKON 13 GODINA VRANJE DOBIJA NOVI HIRURŠKI BLOK: Pčinjski okrug i celo kosovsko pomoravlje će se lečiti ovde!

Vrednost radova koje finansira grad Vranje iznosi 300.000 evra što je konkrteno izdvojeno samo za opremu, a Evropski progres je u infrastrukturne radove uložila čak 2,8 miliona evra

Objavljeno: 15:16h

U Vranju je pre trinaest godina počela izgradnja novog Hirurškog bloka u Zdravstvenom centru, a posle sedam godina radovi su zaustavljeni, jer nije bilo novca. Uz snažnu volju gradonačelnika Vranja i uz pomoć Evropskog progresa, Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave, izradnja je nastavljena prošle godine, a završetak radova se očekuje krajem tekuće.

- I sam sam po struci ortopedski hirug imam sluha za to, a veoma mi je važno i kao gradonačelniku i kao lekaru da se ovaj projekat privede kraju što pre. Očekujemo da sve bude gotovo do kraja godine - kaže za Espreso gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Hiruški blok Vranje
Hiruški blok Vranje foto: Espreso.co.rs

Vrednost radova koje finansira grad Vranje iznosi 300.000 evra što je konkrteno izdvojeno samo za opremu, a Evropski progres je u infrastrukturne radove uložila čak 2,8 miliona evra.

Završetak hiruškog bloka bi značilo povećanje nivoa zdravstvene zaštite ne samo za Vranje već i za ceo Pčinjski okrug
Završetak hiruškog bloka bi značilo povećanje nivoa zdravstvene zaštite ne samo za Vranje već i za ceo Pčinjski okrug foto: RTV Vranje printscreen

Gradonačelnik Slobodan Milenković iskazao je zadovoljstvo dinamikom kojom se odvijaju radovi, kao i činjenicom da će pacijenti sa ovog prostora imati najbolje uslove za lečenje, a lekari najbolje uslove za rad.

“Očekujem da ćemo za godinu i po dana imati savremeni Hiruški blok, koji će potom da se poveže sa starim paviljonskim delom u jednu celinu. Time ćemo dobiti bolnicu pod jednim krovom"- rekao je gradonačelnik.

Završetak hiruškog bloka bi značilo povećanje nivoa zdravstvene zaštite ne samo za Vranje već i za ceo Pčinjski okrug:

- S obzirom na to da svi dolaze u Vranje da se leče, a to je čak 250.000 stanovnika, računamo i dodatnih 30.000 Srba sa kosovskog pomoravlja verujemo da će oni imati najbolje uslove za lečenje, a lekari najbolje uslove za rad - rekao je gradonačelnik Vranja i napomenuo da se nada da će Ministarstvo doneti odluku i o zapošljavanju dodatnog kadra.

1 / 2 Foto: RTV Vranje printscreen

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Vranje- Grad za primer" podržanog od strane Grada Vranja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.