VRANJE DOBIJA FEKALANI KOLEKTOR: Investicija vredna 2,6 miliona evra (FOTO)
Foto: vranje.org.rs

grad za primer

VRANJE DOBIJA FEKALANI KOLEKTOR: Investicija vredna 2,6 miliona evra (FOTO)

Biće uređeno i još pet saobraćajnica u gradu

Objavljeno: 09:59h

Na potezu od Vranjske Banje do Vranja počela je izgradnja fekalnog kolektora dužine 7,7 km, vrednosti 2,6 miliona evra, a početku realizacije ove značajne investicije prisustvovala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Visoke zvaničnike i brojne goste sa važnošću ovog projekta upoznao je generalni direktor JP ,,Vodovod“ Goran Đorđević ističući da će pored fekalnog kolektora, biti uređeno i još pet saobraćajnica u gradu, što predstavlja uvod u izgradnju Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Prisutnima se obratio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koji je ukazao na značaj ovog projekta.

,,Uz podršku Vlade Srbije i nemačke razvojne banke KFW uredićemo ceo sistem vodosnabdevanja, što je od suštinske važnosti za sve građane. Na ovaj način podstičemo i dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta“, istakao je gradonačelnik dr Milenković.

1 / 2 Foto: vranje.org.rs

Na skupu je govorio i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković naglašavajući odgovornost državnog vrha prema jugu Srbije. Prema rečima potpredsednice Vlade i ministarke Zorane Mihajlović jug Srbije mora biti bogat i razvijen napominjući da je u proteklom periodu u Pčinjskom okrugu otvoreno novih 3.000 radnih mesta, a da se u komunalnu infrastrukturu grada Vranja ulaže 30 miliona evra.

,,To je dokaz brige predsednika države Aleksandra Vučića i Vlade Srbije prema jugu Srbije. Završavamo Koridor 10 do kraja godine, u prethodne tri godine uložili smo u puteve okruga preko milijardu i 400 miliona evra, izgradili smo 55 km železnice, a rekonstruišemo i dve železničke stanice u Vranju i Vranjskoj Banji. Podsetiću da je u Vranju izgrađena 1879. godine, i da se tek sada radi na njenoj obnovi. Ovim samo potvrđujemo da menjamo nabolje celu Srbiju“, poručila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Vranje - Grad za primer" podržanog od strane Grada Vranja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / vranje.org.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.