Gimnazijalci iz Vranja dobili poziv za studiranje u Rusiji
Foto: vranje.org.rs

grad za primer

Gimnazijalci iz Vranja dobili poziv za studiranje u Rusiji

Studiranje na Univerzitetu „Šuhov“ obuhata razne nivoe i profile u okviru kojih su moguće redovne, vanredne i studije na daljinu.

Objavljeno:

U sali Gimnazije "Bora Stanković " u Vranju, u organizaciji Đačkog parlamenta škole, održana je promocija rada Belgorodskog državnog tehnološkog univerziteta "V. G. Šuhov" iz Rusije.

Na promociji su govorili direktorka Instituta za srpski jezik i komunikaciju pri Univerzitetu "V. G. Šuhov", doktor ekonomskih nauka i predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva u Belgorodu, Viktorija Rjapuhina, kao i Nenad Bojkov, saradnik instituta.

Ovom promocijom pružena je mogućnost svim zainteresovanim učenicima da saznaju više o Rusiji, o gradu Belgradu poznatog po svojoj uspešnoj saradnji sa Srbijom, o Srpskom resurnom centru i Univerzitetu koji nudi niz naučnih, obrazovnih i kulturnih programa.

Kako je rečeno, u sklopu Univerziteta je devet instituta i više od 60 katedri. Od 25.000 studenata, više od 1.200 su iz inostranstva.

Studiranje na Univerzitetu „Šuhov“ obuhata razne nivoe i profile u okviru kojih su moguće redovne, vanredne i studije na daljinu.

Naučne laboratorije, kao i mnogobrojne učionice opremljene su najsavremenijom tehnologijom.

Najpopularnijim smerovima smatraju se oni koji su tesno povezani sa ekologijom, IT tehnologijama i infrastrukturom.

Univerzitet „Šuhov“ predstavlja avangardu u razvijanju rusko-srpskog partnerstva u najboljim tradicijama druženja i objedinjenja pravoslavnih slovenskih naroda, istaknuto je na promociji.

Inače, saradnja Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja i Univerziteta "Šuhov" započela je proletos, kada je grupa od 30 studenata iz Belgoroda prisustvovala i podržala otvaranje Ruskog kutka pri Gimnaziji u Vranju.

Učenici Gimnazije su pokazali veliko interesovanje za školovanje na ruskom univerzitetu, dobili brošure i uputstva za apliciranje za sve fakultete i na kraju se srdačno zahvalili gostima iz Rusije.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Vranje- Grad za primer" podržanog od strane Grada Vranja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/vranje.org.rs/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.