POSLE SKANDALA SA EKSKURZIJOM: Da li će i kada učenicima VRATITI NOVAC?
Foto: Vladimir Šporčić

prevareni đaci se vratili sa eksurzije

POSLE SKANDALA SA EKSKURZIJOM: Da li će i kada učenicima VRATITI NOVAC?

Obaveza organizatora putovanja je da u što kraćem roku obešteti decu

Objavljeno:

Iz Španije se juče vratila grupa učenika Devete beogradske gimnazije čije su letovanje od početka pratili problemi. Najpre nisu mogli da uđu u hotel jer agencija nije platila njihov boravak. Kada je taj problem rešen nastali su drugi. Po tvrdnji učenika oni su platili mnoge izlete na koje nisu otišli.

Pomoćnica ministra za inspekcijske poslove Vera Božić rekla je za RTS da se nastavlja utvrđivanje činjenica, zajedno sa direktorom turističke agencije.

Navela je da se utvrđuje koliko je svako dete pojedinačno dalo novca za smeštaj, što je veoma važno jer kada se to utvrdi, onda roditelji treba da podnesu zahtev agenciji kao organizatoru putovanja.

Obaveza organizatora putovanja je da u što kraćem roku obešteti decu, navela je Vera Božić.

Ističe i da sa utvrđuje u kakvom su odnosu fizička lica koja su učestvovala u realizaciji putovanja sa turističkom agencijom i po kom osnovu su zaključivali ugovor sa turističkom agencijom.

Navela je da je potrebno određeno vreme da se utvrde sve činjenice i da će javnost biti informisana.

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, ispitaće se i dali postoji odgovornost škole, ali prema rečima Vere Božić, ipak je u toku letnji raspust i radi se o fizičkim licima koja su preuzela ulogu posrednika.

Apelovala je i na roditelje da budu oprezniji, jer se realno nije moglo očekivati da za 330 evra deca provedu toliko vremena u Španiji usred turističke sezone u hotelima sa četiri zvezdice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.