U SRBIJI VANREDNA SITUACIJA, NEVREME NOSILO SVE PRED SOBOM! Oblaci se pomeraju, a Beograd treba sledeći da se SPREMI!
Foto: Fonet

STIŽE

U SRBIJI VANREDNA SITUACIJA, NEVREME NOSILO SVE PRED SOBOM! Oblaci se pomeraju, a Beograd treba sledeći da se SPREMI!

U ostalim mesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija

Objavljeno: 17:17h

U našem glavnom gradu je od jutros palo oko 18 litara kiše po metru kvadratnom.

- Pošto je padala nekoliko sati, tu količinu vode mogu da prihvate i zemlja i kanali - rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji dodaje da je problem kada u kratkom vremenskom intervalu imamo jake pljuskove.

Ipak, to se može očekivati u toku dana.

- Oko 18 časova i večeras oko 20 časova očekuju se dva pljuska, međutim ukoliko situacija bude kao što je bila protekle noći, ne očekuju se veći problemi. Mi smo jutros prvo imali komunikaciju i koordinaciju sa svim opštinskim štabovima koji su najugroženiji. Nema nigde problema, na čitavoj teritoriji Beograda... Posebnu smo pažnju obratili na opštine Lazarevac, Barajevo, Grocka, Obrenovac, imali su prošle nedelje problem i Čukarica i Rakovica. Od jutros nisu primećeni veći problemi, ali nastavljamo 24-časovno dežurstvo i u pripravnosti je gradski štab - naveo je Nikodijević.

Poplave širom Srbije

U četiri čačanska naselja poplavljeno je više desetina kuća zbog obilnih padavina koje su pogodile ovaj kraj, dok je u opštini Ljig proglašena je vanredna situacija. To su posledice kiše koja je sinoć, noćas i danas padala u skoro celoj zemlji.

U proteklim satima na teritoriji Moravičkog okruga i u zapadnoj Srbiji palo je više od 40 litara kiše, što je izazvalo izlivanje i pojedinih reka.

Kada je reč o Čačku, poplavljene su kuće meštana u naseljima Atenica, Obrež, Trnava, Loznica i Kulinovcima, a slična situacija i u Ljubić polju.

Oštećeni usevi, putevi...

U ostalim mesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.

I u opštini Topola, iako kiša nije bila jakog inteziteta, ali zbog već povećanog vodostaja reka od prethodnih padavina izlila se Kamenica. Zbog toga, poplavljeni su obodni delovi Topole, najviše zaseok Mitrovčić, ge je nekoliko kuća ugroženo.

Proglašena vanredna situacija

U Aranđelovcu je zbog obilnih padavina uvedena vanredna situacija, javlja RTS.

Reka Kubrinica oštetila je deo puteva, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti u centru Aranđelovca, a bujice su nosile i putnička vozila. Intervenisale su vatrogasne i ekipe Hitne pomoći.

Nevreme koje je prethodne noći zahvatilo područja mesnih zajednica Trudelj i Dragolj nanelo je nezapamćenu štetu infrastrukturi, a štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac proglasio je vanrednu situaciju u tim selima.

U opštini Ljig zbog poplava je proglašena vanredna situacija, tačnije u Kačerskom kraju gde su i pre 15 dana bile poplave.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.