BROJKE SU SE NIZALE, A MI SMO POKUŠALI DA UKAČIMO KAKO KLINCIMA IDE OD RUKE! Malci genijalci računaju brzinom svetlosti, i ostaviće i vas bez daha (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

pametna srbija

BROJKE SU SE NIZALE, A MI SMO POKUŠALI DA UKAČIMO KAKO KLINCIMA IDE OD RUKE! Malci genijalci računaju brzinom svetlosti, i ostaviće i vas bez daha (FOTO) (VIDEO)

Pravi mali genijalci

Objavljeno:

Srbija i te kako ima čime da se ponosi.

Pored dobrog obrazovanja, naša zemlja prepuna je pametne i talentovane dece.

Međutim, i mala deca u vrlo ranom periodu i te kako mogu pokazati izvrsne rezultate. Dokaz za to su i ovi klinci koji će vas oduševiti svojim znanjem.

Ovi klinci su pravo čudo
Ovi klinci su pravo čudo foto: Filip Plavčić

Uzrasta su od 7 do 9 godina, a na njihovom znanju mogu im pozavideti i mnogo stariji.

Posetili smo školicu Malac Genijalac, a znanje koje su nam ova deca pokazala, nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Prezentovali su nam kako izgleda jedan njihov čas.

Od trenutka kada dođu na čas, ovi klinci definitivno ne gube vreme.

Odmah su prionuli na posao
Odmah su prionuli na posao foto: Filip Plavčić

Odmah su uzeli papire, i prionuli na posao. Krenuli su sa računanjem, na aritmetički način, i moram priznati da sam odmah uočila da je to prilično drugačije od onog "klasičnog matematičkog" računanja.

Moram priznati da nikada nisam ni bila vrhunski matematičar, ali ovi klinci zaista su pravo čudo.

Računaju  pomoću abakusa
Računaju pomoću abakusa foto: Filip Plavičić

Brojke su krenule da se nižu, ali ja i dalje nisam uspela da "ukačim" njihov metod računanja. Neverovatno je kojom brzinom ova deca dobiju tačan rezultat, a imaju svega 7 ili 9 godina.

Ono što mi je posebno privuklo pažnju je da na času svira klasična muzika. Kako mi je objašnjeno, to je isključivo zbog koncentracije.

Malci Genijalci
Malci Genijalci foto: Filip Plavčić

Naime, da bi se deca fokusirala na ono što rade, neophodno je da im nešto ometa pažnju, kako bi se skoncentrisali isključivo na zadatak. Na taj način vežbaju svoju fokusiranost i koncentraciju.

Zadaci su se nizali, a neverovatno je da gotovo sva deca u samo par sekundi završe sa računanjem.

Računanje je 'prosto k'o pasulj
Računanje je "prosto k'o pasulj" foto: Filip Plavčić

Pažljivo sam posmatrala svaki segment ovog časa, i verujte, na kraju sam izašla potpuno sluđena od svih tih brojki, ali i dalje nisam shvatila način na koji oni uspeju da tako brzo završe zadatak.

Osnivač škole mentalne aritmetike, Danica Banzić, kaže da je ovo jedan internacionalni edukativni sistem namenjen zdravom razvoju dečijeg mozga.

- Ciljevi ovih časova su podsticanje i razvijanje intelektualnih veština i sposobnosti dece, počev od ranog perioda života. Mi isključivo radimo sa decom uzrasta od 4 do 12 godina života, a program školice traje dve školske godine, u kontinuitetu sa formalnim obrazovanjem. Genijalac uspešno spaja najbolje iz različitih svetova, primenjujući najbolja iskustva Istoka i Zapada - objasnila nam je Danica Banzić.

Internacionalna škola Mentalne aritmetike Malac Genijalac u svojoj nastavi primenjuje originalni HIKARI program Mentalne aritmetike. Program poseduje jedinstveni metod poreklom iz Japana, zemlje koja predstavlja kolevku ove prestižne discipline.

Klinci su pravo čudo
Klinci su pravo čudo foto: Filip Plavčić

Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja, a zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus (jap. Soroban), čijom vizuelizacijom se postiże izvanredno brzo računanje.

Cilj škole "Malac Genijalac" je da svako dete maksimalno probudi svoje mentalne kapacitete i postane “bolja verzija sebe”. Zdrav mentalni razvoj se postiže na zabavan i razigran način, programom zasnovanim na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre.

Nastavni program je fleksibilno i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 do 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, pri čemu je najvažnija opuštajuća i kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi.

Na ovaj način, deca su na pravom putu u ovladavanju sposobnostima kao što su: jasna vizuelizacija, fokus, koncentracija, analitičnost, logičko razmišljanje i memorija. A na kraju i ono ka čemu svi težimo - samopouzdanju i inteligenciji koje nesumnjivo dolaze paralelno sa ovim procesom.

Bonus video: POČELA AKCIJA SPAŠAVANJA BEOGRADSKIH VRABACA! Svako od nas treba u tome da učestvuje! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.