TESLA JE LUDI NAUČNIK I BRUKA ZA SRBIJU! Ovo pismo kruži internetom, o čemu se ovde radi? (FOTO)
Foto: Profimedia

ma daj!

TESLA JE LUDI NAUČNIK I BRUKA ZA SRBIJU! Ovo pismo kruži internetom, o čemu se ovde radi? (FOTO)

Kakvo je vaše mišljenje?

Objavljeno: 14:55h

Na društvenim mrežama pojavilo se tekst o Nikoli Tesli, objavljen navodno u vreme kad je poznati naučnik jedini put posetio Srbiju. Naslov teksta je "Ludi naučnik srpskog porekla posetio Srbiju".

U tekstu se može pročitati kako je Nikola Tesla američki osobenjak koji je posetio Beograd na dva dana i da je to ujedno i prva Teslina poseta Srbiji u kojoj je zbog svog načina života dočekan s prezirom.

Takođe se navodi da je Tesla tada odseo u hotelu Astorija na poslednjem spratu i da je osoblje hotela navelo kako nikada nisu imali tako neuglednog gosta i da su jedva čekali da ode.

Dalje, piše da je Tesla napravio u sobi štetu koja se procenjuje na nekoliko hiljada dinara, naručito što je eksperimentišući munjama spalio sve zidove, a u uglu sobe napravio improvizovani golubarnik.

Ipak, kako je ceo tekst napisan savremenim urbanim jezikom koji nimalo ne nalikuje na tekstove s kraja 19. i početka 20. veka možemo zaključiti da se radi o Njuznetovom vremeplovu.

Zanimljivo je da je o ovom tvitovao i marketinški mag Nebojša Krstić, ali kad je uvideo da se "primio" na njuzovsku vest on je pomenuti tvit obrisao:

Ipak, neko je sačuvao najnoviju Krstićevu umotvorinu:

Biće da se radi o fori na koju ne bi "pao" ni prosečan gimnazijalac. Krle ipak jeste...

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.