ČETNIČKO OKUPLJANJE NA RAVNOJ GORI: Ako kazne vojnike koji su odali počast Draži, PROTESTOVAĆEMO!
Foto: Printscreen/Yotube/ Марко Биочанин

Ponosno se okupili

ČETNIČKO OKUPLJANJE NA RAVNOJ GORI: Ako kazne vojnike koji su odali počast Draži, PROTESTOVAĆEMO!

Ponosni na pripadnike VS koji su odali čast Mihailoviću

Objavljeno:

Srpski pokret obnove organizovao je skup na Ravnoj gori povodom, kako navode, godišnjice četničkog ustanka protiv nacističkog okupatora u Drugom svetskom ratu.

Pred okupljenima kod spomenika generalu Dragoljubu Mihailoviću zamenik predsednika SPO Aleksandar Čotrić izjavio je da su "Srbija i srpski narod ponosni na pobede velikog Aleksandra Karađorđevića i na ustanike njegovog ratnog druga i komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u raskomadanoj i okupiranoj Kraljevini, generala Mihailovića".

Draža Mihailović
Draža Mihailovićfoto: Wikipedia

- U žalosti smo zbog nacističkih kuršuma u grudi Kralja Aleksandra, zbog komunističke smrtne presude generalu Mihailoviću i zbog komunističkih laži i o Aleksandru i o Draži, kojima se, do današnjeg dana, zatrpavaju oba ova velika pokojnika - kazao je Čotrić, a preneo SPO. Dodao je da je u oktobru 1934. godine kraljevskom oficiru Drži Mihailoviću poverena komanda nad vozom kojim se od Splita do Beograda vraćao od hrvatskih i bugarskih fašista u Marseju ubijeni kralj Jugoslavije Aleksandar Karađorđević.

foto: Wikipedia

Čotrić je naveo i da je u aprilu 1941.godine Mihailović odbio da prizna kapitulaciju Aleksandrove države i vojske i pokrenuo oružani otpor fašizmu i nacizmu, kako je rekao, "prvi otpor tom zlu u tada porobljenoj Evropi". Skupu na Ravnoj gori prisustvovao je i Pokret obnove Kraljevine Srbije sa oko hiljadu pristalica iz raznih krajeva Srbije, navodi se u saopštenju. Predsednik POKS-a Žika Gojković najavio je organizovanje protesta širom Srbije, ako pod pritiskom Ministarstva odbrane, bude kažnjen i jedan od oficira Vojske Srbije koji su odali počast Draži Mihailoviću.

- Skidamo kapu načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću, koji je nesumljivo dao saglasnost da oficiri polože vence na spomenik najodlikovanijem srpskom oficiru, ali i odobrio da 200 vojnika toga dana boravi na Ravnoj Gori. Dajemo punu podršku generalu Dikoviću i bodrimo ga da ne podlegne pritiscima Ministarstva odbrane, jer nije sam, cela Srbija je uz njega - rekao je Gojković, i dodao da je Srbija konačno jedinstvena u iskazivanju poštovanja prema pravim patriotama.

Podsećamo, na društvenim mrežama pojavila se fotografija nekolicine ljudi u uniformama Vojske Srbije koji polažu venac na spomenik Draži Mihajloviću na Ravnoj Gori. Član POKS-a Vojislav Mihailović, unuk Draže Mihailovića, rekao je da je prošlo 72 godine od ubistva njegovog dede, ali da više nego ikada Srbija poštuje njegovo delo i njegovu žrtvu.

Bonus video: (KURIR TV) NOVI EKSKLUZIVNI SNIMCI IZ ŠILEROVE! Velelepno utvrđenje "prštalo" od luksuza!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.