SALUTIRANJE OFICIRA PRED SPOMENIKOM DRAŽI MIHAILOVIĆU JE ČIN IZDAJE! Oglasila se Vojvođanska partija
Foto: Ministarstvo odbrane

reakcije

SALUTIRANJE OFICIRA PRED SPOMENIKOM DRAŽI MIHAILOVIĆU JE ČIN IZDAJE! Oglasila se Vojvođanska partija

Dodali su da ne očekuju da zvanična Srbija reaguje i kazni odgovorne za sramni čin izdaje i sve izraženije pokušaje prekrajanja antifašističke istorije naroda koji žive na ovim prostorima, a pogotovo na teritoriji antifašističke Vojvodine

Objavljeno:

Vojvođanska partija čestitala je danas građanima Srbije i Vojvodine 9. maj, Dan pobede i oštro kritikovala čin oficira Vojske Srbije koji su pre tri dana salutirali ispred spomenika četničkom komandantu Dragoljubu Draži Mihailoviću na Ravnoj gori i ocenili da je reč o "činu izdaje".

- Najoštrije osđujemo 'đurđevdansko' salutiranje oficira Vojske Srbije ispred spomenika na Ravnoj gori osuđenom ratnom zločincu, fašističkom kolaboracionisti i četničkom vojvodi Draži Mihailoviću - navela je Vojvođanska partija u saopštenju. Dodali su da ne očekuju da zvanična Srbija reaguje i kazni odgovorne za sramni čin izdaje i sve izraženije pokušaje prekrajanja antifašističke istorije naroda koji žive na ovim prostorima, a pogotovo na teritoriji antifašističke Vojvodine.

Vojska Srbije
Vojska Srbijefoto: Ministarstvo odbrane, Ilustracija

Po njihovj oceni, Vojvodina, kao najsvetliji primer tolerancije, zajedništva i jednakih prava za sve, takođe je na udaru radikalnih fašista i svih onih koji tolerišu novo/staro divljanje osuđenog zločinca Vojislava Šešelja i svih njegovih sledbenika.

- Ali, očekujemo i daćemo pun doprinos okupljanju antifašističkih pokreta i pojedinaca u borbi protiv svih onih koji otvoreno rade na poništavanju antifašističke tradicije na čijim temeljima još uvek opstaje i današnje društvo - poručila je Vojvođanska partija.

Bonus video: Sukob između Đilasa i Vesića na današnjoj sednici!

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.