SKANDAL U SRBIJI ZBOG KUVARICE KETI: Profesorka fakulteta traži da se EMISIJA O KUVANJU UKINE zbog nedopustive seksualizacije žene! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

kome smeta jaka kety the cook?

SKANDAL U SRBIJI ZBOG KUVARICE KETI: Profesorka fakulteta traži da se EMISIJA O KUVANJU UKINE zbog nedopustive seksualizacije žene! (VIDEO)

Te emisije o kuvanju prati sve češće onaj ideal 'u se, na se i poda se' (najesti se, obući se i leći na nešto). Verujem da je ovo vrlo gledan serijal, ali kad javni servis izgubi kompas, zabasa u bespuća banalnosti...

Objavljeno:

Profesorka s Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Smiljana Milinkov kritikovala je Radio-televiziju Vojvodine zbog emitovanja serijala o kuvanju "Kety the Cook" i ocenila da je takav serijal "najblaže rečeno" neprimeren za emitovanje na javnom servisu, jer predstavlja "neoprostivu stereotipizaciju" žena.

"Obaveza javnog servisa je da kvalitetnim programima zadovoljava potrebe svih građana, bez diskriminacije. Dakle, nedopustiva je seksualizacija i objektivizacija žene, neoprostiva je stereotipizacija, a sve je to u ovom serijalu više nego dominantno", kazala je Smiljana Milinkov za Vojvođanski istraživačko-analitički centar.

Podsetila je da o emisijima nezavisnih produkcija koje će biti emitovane na programu RTV-a, a kojoj pripada i pomenuti serijal, odlučuje Komisija za izbor audio-vizuelnih dela evropske nezavisne produkcije i dodala da bi zaista volela da čuje na osnovu kojih kriterijuma je odabran taj serijal i koji programski interes on ostvaruje. "Reč je o čisto komercijalnoj emisiji, koja možda može da zabavi neke gledaoce, ali podilaženje ukusu publike, puka zabava i upitan nivo kvaliteta je nedopustiv na programu javnog servisa", rekla je Smiljana Milinkov. Prema rečima direktorke Centra za podršku ženama Marije Srdić, emisija "Katy The Cook" je "banalna i vulgarna".

"Te emisije o kuvanju prati sve češće onaj ideal 'u se, na se i poda se' (najesti se, obući se i leći na nešto). Verujem da je ovo vrlo gledan serijal, ali mu mesto nije na javnom medijskom servisu. Kad javni servis izgubi kompas, zabasa u bespuća banalnosti", kazala je Marija Srdić. Taj serijal se emituje ujutru od 10:10 sati, nakon Jutarnjeg programa, i proizvodi ga produkcijska kuća "Advance media", koja je pokrenula Kitchen TV.

Pokušali smo da dobijemo komentar od RTV Vojvodine, ali do objavljivanja ovog teksta nisu se oglasili.

Pogledajte kako izgleda emisija sa Keti:

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.