SKINULA SAM SE PRED KAMERAMA DA VAM POŠALJEM JASNU PORUKU! Ovaj tekst moraju da pročitaju sve žene u Srbiji (VIDEO)
Foto: Petar Lazović

pazite na sebe

SKINULA SAM SE PRED KAMERAMA DA VAM POŠALJEM JASNU PORUKU! Ovaj tekst moraju da pročitaju sve žene u Srbiji (VIDEO)

Danas je taj dan

Objavljeno:

Danas se obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Onkolozi pozivaju sve žene da redovno idu na preglede, jer izlečivost raka dojke, kada se otkrije u ranoj fazi, iznosi čak 95 odsto.

Prеmа pоslеdnjim pоdаcimа Institutа zа јаvnо zdrаvljе Srbiје „Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut”, u Srbiјi је rеgistrоvаnо 3.700 оbоlеlih i око 1.600 umrlih žеnа оd rака dојке.

foto: Petar Lazović

Da bi se ovaj vid karcinoma rano uočio bitni su odlasci na pregledi, ali i samopregledi. U cilju dizanja svesti o važnosti ovih pregleda, pre nešto više od godinu dana, naša novinarka Natalija Atanacković uradila je što nijedna novinarka nije pre nje - bez cenzure, pred kamerama odradila je pregled dojki i time javno apelovala na sve devojke i žene da povedu računa o svom zdravlju.

Naslov "Skinula sam se pred ljudima i pipali su me pred kamerama" tada je zavredeo pažnju, iz ovih ili onih razloga. A Nata je imala poruku i za ove druge.

foto: Petar Lazović

Za one muškarce koji su kliknuli na ovaj tekst zbog naslova (znate dobro koji ste, nemojte svi da se osećate prozvanim), pa prvo pogledali video, želim da poručim samo nešto: Umesto da gledate u tuđe grudi i jedva čekate da vidite "SISE" u naslovu, setite se da vaša majka, sestra, devojka, drugarica u tim istim grudima možda kriju smrtonosnu bolest, a šta ste vi uradili da im pomognete ili podržite da odu na pregled?

Pogledajte video u kom je lekarka objasnila našoj Nati kako detaljno izgleda ovaj pregled i kako i sama može da uoči promene i sebi spasi život:

Bonus video:

Lavina đubreta pluta pored Beograda na vodi!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.