SEĆATE LI SE DRAGANA MLADENOVIĆA, RADNIKA GOŠE KOJI SE UBIO JER MU NISU ISPLATILI 15 PLATA? Pričali smo s njegovim sinom, i dalje nam je knedla u grlu
Dragan se ubio jer nije mogao da izdrži bedu i siromaštvo koji su ga našli, Foto: Kurir, Privatna arhiva

godišnjica tragedije

SEĆATE LI SE DRAGANA MLADENOVIĆA, RADNIKA GOŠE KOJI SE UBIO JER MU NISU ISPLATILI 15 PLATA? Pričali smo s njegovim sinom, i dalje nam je knedla u grlu

Dejan Mladenović, sin preminulog Dragana, u razgovoru za Espreso.co.rs, rekao je da bol ne jenjava, i da je svaki dan nova borba

Objavljeno:
Milica Božinović

Pre tačno godinu dana, Dragan Mladenović (56) izvršio je samoubistvo. Presudio je sam sebi. Nije više mogao da podnese. Bedu, siromaštvo, nepravdu...

Radio je u Fabrici šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci i nije primio 15 plata. Ubio se u prostorijama fabrike. Obesio se sigurnosnim pojasom za visinske radove na svom radnom mestu.

Šta je nateralo Dragana da digne ruku na sebe?

Šta ga je nateralo da sina ostavi bez oca?

Šta ga je nagnalo da zauvek napusti ovaj svet, svojom voljom?

Njegove kolege tada su govorile da je Dragan trebao da ide kod lekara zbog srca, ali da nije imao zdravstvenu knjižicu. Nije imao ni novac da ode do Palanke. Rešio je stavi tačku na svoju muku.

Za Draganom je ostao njegov sin Dejan i majka. Suprugu je izgubio mnogo godina pre.

Dejan Mladenović, sin preminulog Dragana, u razgovoru za Espreso.co.rs, rekao je da bol ne jenjava i da je svaki dan nova borba.

- Šta da vam kažem. Bol je ista svakog dana, ako ne i jača. Prošlo je godinu dana, a ja svaki dan ponovo preživljavam - priča Dejan i dodaje da je pomoć dobio samo od očevih kolega.

- Pomogle su mi samo kolege koje su radile s tatom. Zaista su ljudi pružili koliko su mogli. Firma je otišla pod stečaj i od njih nema ništa. Završio sam ostavinsku raspravu i prijavio potraživanje kao i ostali radnici. Pa, ako bude nešto nekad, biće, ali to je pitanje kada će biti i da li će. Iskreno, u skorije vreme nisam bio ni sa kim u kontaktu - kaže naš sagovornik.

Dejan će u aprilu napuniti 33 godine i još jedan rođendan provešće bez oca. Još jedan u nizu... Kako nam je ispričao, nakon Draganove smrti ostala mu je samo baka, koja je teško bolesna.

- Sve to mi je jako teško palo. I baka se u međuvremenu razbolela. Baš sam je danas doveo iz bolnice. Radili su joj biopsiju, ima tumor na dojci. Borim se da budem uz nju, izuzetno je teško. Šta da vam kažem, borba neprestalna - završava Dejan.

Fabrika Goša otišla je u stečaj u novembru prošle godine. Više od više od 320 radnika završilo je na birou rada. Tog dana, maltene svi radnici su plakali. Mislili su da će nastaviti s radom, a onda im je javljeno da se radni odnos prekida.

Od Draganove tragične smrti prošlo je godinu dana. Na njegov problem nisu reagovale institucije, nadležni, niko od onih koji su ga gurnuli u tu "provaliju". Bio je nevidiljiv, a onda su počeli da ga pominju kada je preminuo. Sada je opet izbledeo.

Nažalost, setiće ga se opet jednog dana, kada naiđe novi Dragan Milenković koji neće moći da se bori...

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane da li podržavaju nove mere podsticanja rađanja i da li imaju decu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.