MIRA MARKOVIĆ JE PROBALA DA ME UBIJE! Darinka Tatalović u čijoj kući živi Ružica Đinđić žestoko optužuje Miloševićevu ženu! (FOTO)
Darinka Tatalović u čijoj kući živi Ružica Đinđić žestoko optužuje Miloševićevu ženu, Foto: Filip Plavčić, Profimedia

CEO ŽIVOT U STRAHU

MIRA MARKOVIĆ JE PROBALA DA ME UBIJE! Darinka Tatalović u čijoj kući živi Ružica Đinđić žestoko optužuje Miloševićevu ženu! (FOTO)

- Jul i Mira Marković su želeli da me smaknu pa se tako jedan sa njihovim kolima zakucao u mene, priča Darinka

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Darinka Tatalović je sada već baka od 84 godine koja je preko glave pregurala više nego što čovek proživi za ceo život. Rat, otimanje kuće, smrt muža i sina, ali se kako kaže neće predati dok ne ispuni svoju životnu misiju - da vrati svoju kuću nazad.

Tolstojeva 35 je adresa na kojoj se vodi kuća od 130 kvadrata i 12 ari placa, koju je njen otac Sava Đekić kupio od svog gazde Bohusa Boukala, predratnog direktora Praške banke. Ipak, ona kroz kapiju ne može jer na toj adresi trenutno živi Ružica Đinđić, a u Darnikinoj kući živi njena posluga.

Tatalović se iz očaja odlučila na štrajk glađu u svojoj 82 godini, 8. juna 2017. godine ispred Agencije za restituciju jer joj neće biti vraćena rodna kuća u Tolstojevoj 35.

Darinka Tatalović
Darinka Tatalovićfoto: Filip Plavčić

Tada su mi rekli da ću biti odbijena i da mogu dalje da se žalim jer navodno nema dovoljno dokaza da je kuća pripadala mom ocu Savi Đekiću, rekla je Darinka.

Ni komunisti posle rata je nisu nikada formalno nacionalizovali, iako su je uzurpirali za svoje glavešine. Ipak, kada je došla takozvana demokratska vlast, sve je palo u vodu jer su nam oni bukvalno oteli kuću. Kako nam je Darinka ispričala njen otac, Sava Đekić je bio pratnja Aleksandra I Karađorđevića, a u Drugom svetskom ratu je bio simpatizer partizana i podržavao je njihovu borbu protiv okupatora.

Darinka Tatalović
Darinka Tatalovićfoto: Filip Plavčić

Nakon što je presuda u Darinkinu korist okružnog suda 18. avgusta 2001. godine postala pravnosnažna i izvršna, ona 21. januara 2002. godine odlazi pred ulaz u kuću u Tolstojevoj da bi sačekala sudske izvršitelje koji će je uvesti u posed. Na njeno iznenađenje tada se pojavljuje obezbeđenje tadašnjeg predsednika vlade Zorana Đinđića koje je tera odatle uz obrazloženje da je javni pravobranilac podneo zahtev za reviziju.

Darinka je pored oduzimanja krova nad glavom preživela smrt muža, ali i sina nakon čega je i sama želela da oduzme sebi život. Takođe, i sama je kako kaže, preživela atentat.

Darinka Tatalović
Darinka Tatalovićfoto: Filip Plavčić

- Jul i Mira Marković su želeli da me smaknu pa se tako jedan sa njihovim kolima zakucao u mene. Nije uspeo da me ubije, ali sam dobila upozorenje od policije da ne idem niz ulicu, već trotoarom uz ogradu, priča kroz suze Darinka.

Tvrdi kako joj je policajac prilikom udesa rekao da pazi kako šeta ulicom, i da ne vozi automobil nakon čega joj je sve bilo jasno. Povod za atentat je kako kaže, to što je odbila da proda kuću Marku Miloševiću koji je želeo na tom mestu da bnapravi kafić.

Muža su mi ubili, sin je navodno poginuo, ali ja znam da to nije istina. Moj život je u jednom trenutku izgledao nezamislivo. Otišla sam u Jerusalim jer sam htela da dignem ruku na sebe, ali su me ljudi ubedili da to ne uradim jer se ne sme, kaže Darinka Tatalović.

Prešlo joj je u naviku da naručuje flaširanu vodu, ali i da se osvrće oko sebe. Smrti se ne boji, čak je više puta želela sebi da oduzme život. Nakon smrti sina, sve lađe su joj potonule, ali se uzdigla uzdigla samo kako bi pobedila one koji su joj oteli kuću, one koje su kako kaže, oduzeli život njenom mužu i sinu, i one koji misle da su nepobedivi.

Darinka Tatalović
Darinka Tatalovićfoto: Filip Plavčić

Ona ima jednu jedinu životnu misiju, a to je da krv njene porodice nije uzalud prolivena i da ona da u nasledstvo kuću kome god želi, a ne da država vrši klasičnu otimačinu.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.