HOROR SNIMAK IZ SRPSKOG SELA! Milana otac drži u kavezu 6 godina: RECITE ŠTA MU FALI? (VIDEO)
Foto: Kurir

niko ne reaguje!

HOROR SNIMAK IZ SRPSKOG SELA! Milana otac drži u kavezu 6 godina: RECITE ŠTA MU FALI? (VIDEO)

Da Milanov sin živi u uslovima nedostojnim čoveka, bilo nam je jasno čim smo prišli do njihove kuće

Objavljeno:

Milan Šaran (63) iz sela Radojeva na samoj srpsko-rumunskoj granici, nedaleko od Nove Crnje, i pored nemaštine i očajnih higijenskih uslova, odlučan je u nameri da se i dalje stara o sinu Radovanu Mihailoviću (29), osobi s posebnim potrebama, koji godinama živi u sobi koja umesto vrata ima rešetke.

Da Milanov sin živi u uslovima nedostojnim čoveka, bilo nam je jasno čim smo prišli do njihove kuće. Iz dvorišta se čulo kako Radovan viče. Dozivao je oca i nešto tražio. Radovan boravi u sobi koja umesto prozora i vrata ima zarđale metalne rešetke. U ubogoj prostoriji sa zemljanim podom - samo krevet:

- Morao sam ovo da uradim jer je Raša više puta odvaljivao drvene prozore i vrata. Tada bi pobegao od kuće. Jednom je preko njiva odlutao do susedne Rumunije. Prinuđeni smo već godinama da ga držimo ovako, pod ključem. Raša je nagao, a ponekad i agresivan. U suprotnom bismo rizikovali da nekoga napadne i pobegne - priča Milan i naglašava da sin agresivnost ne ispoljava prema njemu.

Otac je istrajan u nameri da i dalje brine o obolelom sinu.

- Neću nikome da ga dam. Njemu je ovde bolje nego u bolnici. Predlagali su mi socijalni radnici da ga smestim u odgovarajuću ustanovu. To nisam dozvolio, žao mi ga je. Ja sam ga othranio. Raša redovno pije lekove - izričit je Milan.

Iako smo ocu sugerisali da bi bilo dobro da još jednom razmisli o svemu, kako bi sinu omogućio bolje uslove za život i lečenje, Milan nije hteo ni da čuje. Na našu konstataciju da je život prolazan, otac je imao spreman odgovor:

- Dok sam živ, brinuću o Raši. Posle moje smrti, neka ga uzme ko hoće. Imam još dece. Rekli su mi: „Tata, ako treba, mi ćemo da ga izdržavamo.“ Svi mi kažu da će mu ovde biti sigurnije. Znate i sami kako je tamo u tim ustanovama. Šta mu fali ovako - pita se otac dok nam pokazuje „zatočenog“ sina.

Kako saznajemo, nakon pisanja Kurira, Komisija za kontrolu i procenu stručnosti i zakonitosti rada pri AP Vojvodina juče je posetila Centar za socijalni rad u Novoj Crnji.

foto: Kurir

- Inspektori su tražili na uvid dokumentaciju u vezi sa ovim slučajem i ozbiljno su preispitivali ceo predmet. Želeli su da vide da li je urađeno sve kako treba i po zakonu. Centar za socijalni rad ovim povodom je kontaktirao i s Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja - priča za Kurir dobro obavešteni izvor.

U Centru za socijalni rad u Novoj Crnji u četvrtak niko nije bio raspoložen da razgovara o ovoj mučnoj temi.

MAĆEHA GA KUPA U KORITU

Ova porodica životari od naknade za tuđu negu i socijalne pomoći.

- Najteže nam pada to što nemamo kupatilo. Maćeha ga kupa u koritu, a ja ga držim. Raša je nemiran pa često polomi korito. Muke su to, kao da je malo dete - opisuje Milan i dodaje da je Rašina majka svojevremeno od muke digla ruku na sebe.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.