REAGOVALA CRKVA! SPC: Ne biramo premijera, ne lobiramo!
Foto: Fonet / ap

patrijarh ne bira premijera

REAGOVALA CRKVA! SPC: Ne biramo premijera, ne lobiramo!

SPC demantuje lobiranje pojedinih političara

Objavljeno: 09:21h

Srpska pravoslavna crkva demantuje da lobira za pojedine političare. "To su zlonamerna podmetanja radi kompromitacije Crkve", ističu u sedištu SPC.

Patrijarh Irinej niti bilo ko iz vrha SPC nije na bilo koji način uključen u kadriranje u Vladi Srbije. Izbor premijera, kao i ministara, nije u delokrugu rada Crkve niti je u skladu sa njenom misijom. Cilj netačnih vesti o "protežiranju" jednih, odnosno "opstrukciji" drugih kandidata jeste nanošenje štete Srpskoj crkvi.

Ovako u Patrijaršiji SPC odgovaraju na spekulacije u javnosti o navodnom lobiranju patrijarha i pojedinih crkvenih velikodostojnika za određene političare viđene za premijersko mesto. U kabinetu poglavara Srpske crkve naglašavaju da se Njegova svetost ni na koji način nije bavio ovim pitanjem.

Milanović: Srbi su šaka jada! Patrijarh Irinej: Čega se pametan stidi time se budala ponosi!

"To su zlonamerna podmetanja radi kompromitacije Crkve. Istine tu nema ni u tragovima", ističu u sedištu Srpske crkve. U Patrijaršiji navode da se Crkva bez svoje krivice našla u spekulacijama oko imena budućeg mandatara. Poslednjih nedelja u javnosti su se pojavile informacije da se vrh SPC navodno protivi izboru Ane Brnabić za premijera, kao i da se pojedini uticajni episkopi zajedno zalažu da ovo mesto pripadne aktuelnom šefu diplomatije Ivici Dačiću.

Drama: Patrijarh Irinej sprečio puč u SPC! "Crkva niti hoće, niti može da se meša u izbor državnih funkcionera", zaključuju u kabinetu patrijarha srpskog.

(Espreso.co.rs/ B92.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.