NIJE SAMO PLAVI KIT! Postoji još mnogo opasnijih stvari, RODITELJI, OZBILJNO OBRATITE PAŽNJU!
Foto: AP, Printscreen, Ilustracija

opasnosti video igrica

NIJE SAMO PLAVI KIT! Postoji još mnogo opasnijih stvari, RODITELJI, OZBILJNO OBRATITE PAŽNJU!

Video igrica o kojoj se u poslednje vreme najviše govori, Plavi kit, nije jedina opasnost za vašu decu

Objavljeno:
foto: Filip Plavčić

Dečiji psiholog, Milan Radovanović, iz savetovališta "Entera" tvrdi:

-Učimo decu da budu pasivni posmatrači nečega što izlazi iz četvrtaste kutije stavljajući ih da gledaju crtaće da bi se zanimali, i tu se krije početak problema.

Zavisnici od video igrica, takozvani gejmeri, povlače se u sobu, prekidaju kontakt sa prijateljima, dolazi polako do povlačenja iz škole i čitav njihov život počne da se vrti oko monitora.

ZAŠTO SVAKI DAN ČITAMO O UBISTVIMA U SRBIJI? Možda je odgovor baš u ovoj činjenici po kojoj smo u svetskom vrhu!

Radovanović objašnjava problem zavisnosti:

- Da bi se zavisnost potpuno ispoljila, vezanost za Internet morala bi da bude destruktivna po privatni život i lične odnose, a odvojenost od računara morala bi da dovede do neugodnih simptoma. Ispadi agresije javljaju se kod težih oblika kada se zavisnost potpuno formirala, a postoji i čitav niz psiholoških posledica.

Iako mnogi smatraju da je oduzimanje tog vida zabave najbolja kazna, to može da bude i najgori postupak koji će doneti neželjene ishode.

foto: Printscreen/Youtube/Call of Duty

TRAŽILI STE VERU U LJUDE? ĐORĐE JE KOPAO PO KONTEJNERIMA, a onda je naišao DEJAN koji mu je život promenio iz korena! (FOTO)

Iz dugogodišnjeg iskustva u radu sa decom koja imaju problem zavisnosti, ovaj dečiji psiholog zaključuje:

- Ne smete detetu koje je zavisno da oduzmete kompjuter, tablet ili telefon, jer je to njegov izvor sreće. Kada zavisniku oduzmete izvor sreće, javljaju se suicidne ideje, može doći do samopovređnivanja, histerije. Zato je važno postepeno odvikavati dete od igrica. Kada se formira sindrom zavisnosti, odvikavanje traje najmanje godinu dana, a nakon toga se traži da dete ne igra igrice.

(Espreso.co.rs/Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.