MOLILA SAM IH DA ME NE OTPUSTE, ALI UZALUD! Tamara dobila otkaz, JER JE TRUDNA!
Foto: Printscreen/Facebook/Tamara Pavlovic

Samo u srbiji!

MOLILA SAM IH DA ME NE OTPUSTE, ALI UZALUD! Tamara dobila otkaz, JER JE TRUDNA!

Po preporuci lekara trebalo je da otvori bolovanje. Ipak, ona je htela to prvo da saopšti poslodavcu...

Objavljeno: 10:55h

Pošto sam pre ovoga imala par ugovora na po 3 meseca, znala sam da po novom zakonu, ako 10 dana od prestanka poslednjeg ugovora, ne potpišem ili novi ugovor ili ugovor o prestanku radnog odnosa, da sam samim tim prijavljena za stalno. Moj poslednji ugovor je istekao 28 februara, što znači - primljena sam za stalno.

foto: Espreso.co.rs

Kad sam ušla u kancelariju, prva stavka za koju me je pitala je kako sam mogla bez njenog znanja otišla kod knjigovođe, kod koga sam inače redovno odlazila zbog posla.

Ono što zamenica nije znala jeste to da mi je knjigovođa rekla da sam odjavljena. Tad je pokrenula priču o mom ugovoru, koji je navodno istekao 28. februara, navodeći da ja nemam prava na doprinose od države jer ja vec mesec i po dana radim na crno...

- Tu mi tek nista nije bilo jasno. Kako radim na crno, a platu sam primala preko banke? Ona meni daje otkaz jer ona ne želi da rizikuje da ja kao trudnica radim i ne daj Bože da mi se nešto desi, to pada na grbaču firme - priča sagovornica Espresa i dodaje da je dobila samo usmeni otkaz, bez bilo kakvog napismenog rešenja.

- Dan posle toga odlazim po platu, a ona mi kaže da ječula kako po firmi pričam da mi je dala otkaz jer sam trudna i da je to malo ružno!

Kad je direktor firme čuo da hoću da ih tužim rekao je:

- Ti bi mogla da tužis da je ovo normalna država,al ovde ništa ne možeš da uradiš! - tvrdi Tamara citirajući reči sad već bivšeg poslodavca i dodaje da za sve o čemu govori ima dokaze.

- Imam dokaze iz banke da sam bila zaposlena tamo. Imam dokaz iz PIO fonda koji važi od 10. aprila a ne od 28. februara. Ceo slučaj predala sam inspekciji rada i ostavila kontakt telefon. Nekoliko dana kasnije telefonom me je zvala inspektorka koja mi je rekla da ja nisam nikakav dokaz firmi predala da sam trudna,a ni inspektorki...

foto: Espreso.co.rs

Dokaz o trudnoći mi nije tražio ni poslodavac, ni inspektorka.

Dokaza da sam trudna ima u dopuni prijave koju sam pravila naknadno.

Kako ova devojka navodi, nakon 20 dana Tamara je ponovo zakucala na vrata kancelarije inspektorke.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.