MOLILA SAM IH DA ME NE OTPUSTE, ALI UZALUD! Tamara dobila otkaz, JER JE TRUDNA!
Foto: Printscreen/Facebook/Tamara Pavlovic

Samo u srbiji!

MOLILA SAM IH DA ME NE OTPUSTE, ALI UZALUD! Tamara dobila otkaz, JER JE TRUDNA!

Po preporuci lekara trebalo je da otvori bolovanje. Ipak, ona je htela to prvo da saopšti poslodavcu...

Objavljeno: 10:55h

Tamara Pavlović trudnica iz Smedereva dobila je otkaz zato što je trudna!

Naime, kako tvrdi ova devojka, do pre nekoliko dana bila je zaposlena u trgovinskoj radnji "Dragoslav Stojković", gde je zvanično radila do 12. aprila 2017. godine.

Kako navodi ova devojka za Espreso, 10. aprila otišla je na ultrazvuk gde je ustanovljeno da je u drugom stanju. Po preporuci lekara trebalo je da otvori bolovanje.

foto: Espreso.co.rs

Međutim, prema Tamarinim rečima, želela je prema dotadašnjim poslodavcima da ostane fer i da im kaže da je trudna pre otvaranja bolovanja.

Ipak, do tada korektan odnos nije se završio lepo, a s bivšim poslodavcima završila je na sudu jer su je otpustili trudnu.

foto: espreso.co.rs

- Zamenici direktora sam pre odlaska tamo poslala poruku da bude u kancelariji da bismo popričale, ali je ona bila uporna i zvala me telefonom.

Tad sam joj rekla da sam trudna, na šta mi je preko telefona odgovorila da će morati da nađe drugu radnicu i da ne želi da drži trudnicu - kaže Tamara.

Devojka je potom zamenicu direktora u poruci, kako tvrdi, molila da joj ne daje otkaz jer želi još da radi, kao i da joj je vest o trudnoći saopštila da bi joj završila zdravstvenu knjižicu.

- Pošto ona tog dana nije bila u kancelariji, sutradan sam otišla na posao. Opet sam joj poslala poruku da mi se javi kad bude mogla, da znam šta i kako da radim za knjižicu,ako mi je dala otkaz, pošto ne znam gde sad treba da idem, ali ona nije odgovarala. Na kraju sam otisla do knjigovođe i pitala za zdravstvenu knjižicu. Ona se izletela i rekla mi je da je nju zamenica direktora još juče zvala da ona mene hitno odjavi i da moram da se prijavim na biro ili u socijalno.

Kakav je ovo zakon? - pita mlada trudnica.

- Koliko znam, nije zakonski trudnici dati otkaz - kaže ona, posebno što je Tamara već tad bila, kako navodi, u stalnom radnom odnosu.

- Nakon toga me je pozvala i rekla mi da odem do kancelarije. Otišla sam, tamo je bio direktor, bila je ona i sekretarica.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.