PITALI SMO POZNATE ŠTA JE ZA NJIH PORODICA! Odgovori su dirljivi! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

podrška štićenicima prihvatilišta

PITALI SMO POZNATE ŠTA JE ZA NJIH PORODICA! Odgovori su dirljivi! (FOTO)

Razgovarali smo sa njima i pitali ih šta je porodica, ali i kako možemo pomoći onima koji odrastaju bez nje
Objavljeno:

Danas je Međunarodni dan porodice, a ovaj svetski dan i lepo vreme danas su iskoristile i neki poznati humanitarci, koji su podršku mališanima koji odrastaju bez roditelja pružili u Prihvatilištu za decu i omladinu u Beogradu.

Danas su se u dvorištu Zavoda za vaspitanje dece obreli glumci, pevači, sportisti.

Glumac Svetislav Bule Goncić, pevač Sergej Ćetković, atletičar Dragutin Topić i pevačica Ivana Jordan bili su gosti ove manifestacije.

Razgovarali smo sa njima i pitali ih šta je porodica, ali i kako možemo pomoći onima koji odrastaju bez nje.

Ivana Jordan, pevačica.

Već nekoliko puta sam dolazila u Prihvatilište na druženje. Druženje sa decom je smisao života. danas je porodica na neki način izgubila na ozbiljnosti i tradiciji, i to je tema o kojoj treba mnogo pričati. Ovo su neverovatne stvari. Ne mogu i dalje da poverujem da postoje ljudi koji su spremni da svoje dete, deo sebe ostave. Životinje čuvaju svoje mladunce, a kamoli...ovoj deci moramo maksimalno pomoći. Moramo im pružiti osmeh, ljubav i pružiti sve ono što će im pružiti temelj za sutra.

foto: Filip Plavčić

Svetislav Bule Goncić, glumac.

- Danas, na dan porodice, idealan je trenutak da budemo ovde u Prihvatilištu, mestu koje ima za cilj da decu omogući na pravi način i da se ostvare.

Dužnost odraslih ljudi, posebno onih koji su eksponovani na neki način, jeste da krajnje odgovorno pristupe svakom delu zajednice kojem žive.

- Postoje deca koja nisu imala prilike za normalnim odrastanjim, i upravo s njima moramo raditi na uključivanju dece u zajednicu. POorodica je ključ svega, ona predstavlja prve korake i Prihvatilište obavlja čak i tu funkciju! Ovde uvek rado dolazim jer je ovo mesto nova šansa za one mališane čije je detinjstvo na neki način uništeno.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.