SRBIN KUPIO KUĆU U NEMAČKOJ, PA GA KOMŠIJE ODMAH PRIJAVILE: Sada mora da plati paprenu kaznu zbog... (FOTO)
Kuća/Ilustracija, Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

NIJE VEROVAO

SRBIN KUPIO KUĆU U NEMAČKOJ, PA GA KOMŠIJE ODMAH PRIJAVILE: Sada mora da plati paprenu kaznu zbog... (FOTO)

Prijavile ga verovatno komšije i juče mu je stigla kazna od 2.500 evra

Objavljeno:

"Nije Nemačka sređena jer su ljudi fini, već zbog visokih kazni", glasi rečenica jedne Srpkinje koja je do svog zaključku o životu i Nemačkoj i njihovim zakonima došla na malo teži i skuplji način.

Kako je žena iz Srbije na svom Iks profilu "Silvio Rudas 1389" objasnila, zbog nepoznavanja zakona i njegovog nepoštovanja, njen sin će, nakon običnog potkresivanja žive ograde navodno morati da plati 2.500 evra.

"Najmlađi sin kupio kuću prošle godine, pre par nedelja potkresao živu ogradu, a nije pročitao pravilnik kada je dozvoljeno. Prijavile ga verovatno komšije i juče mu je stigla kazna od 2.500 evra.

"Uh ala ga opletoše"

Dok su se neki čudili ovakvim kaznama, a drugi tvrdili da bi bilo bolje da je i kod nas tako, bilo je i onih koji su dokazali da ovaj Srbin nije jedini koji je pravo i zakone druge zemlje naučio na malo teži način.

"Ja u Švajcarskog treći dan kada sam kupio auto hteo da vidim kako ubrzava, ali na pogrešnom mestu, bio u zasedi radar. U zoni 50 vozio sam 86. Kazna skoro 4.000 franaka iliti evra. Menjali smo planove za letovanje. Sada lepo vozim", "Kamo sreće da i kod nas bude tako", "Uh al' ga opletoše... kupili poznanici kuću izvan grada i stavili plastično bure na oluk da skupljaju kišnicu za baštu, došla komunalna odrala ih kazna...u 'sređenim' državama i kiša je državna", "Beži bre, ovako kad nešto pročitam, nismo ni svesni koliko nam je u stvari dobro", glasili su samo neki od komentara.

Na pitanje jednog korisnika Iks mreže zašto u Nemačkoj nije dozvoljeno potkresivanje ograde, Srpkinja, autorka tvita, odgovorila je da razlog leži u parenju nekih ptica i insekta. I da je sređivanje ograde dozvoljeno tek od 15. juna.

Bonus video:

02:55

Dino gastarbajter o životu u Nemačkoj

(Espreso/Blic/Gordana Vuksanović/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.