NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA RHMZ ZA NAREDNE DANE: U ovim delovima Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom
Kiša, Foto: RINA/ Printscreen/Instagram/192_rs

VREME U SRBIJI

NAJNOVIJA VREMENSKA PROGNOZA RHMZ ZA NAREDNE DANE: U ovim delovima Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju košava će pojačavati sutra

Objavljeno:

Do kraja dana u Vojvodini vedro, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, najavio je u najnovijoj vremenskoj prognozi RHMZ.

U PRVOM DELU SEDMICE ČEŠĆA KIŠA NA ZAPADU, JUGU I JUGOISTOKU SRBIJE. U KOŠAVSKOM PODRUČJU OD SREDE VETROVITO.

Danas i sutra (14 - 15.05.) na zapadu, jugu i jugoistoku, kao i ponegde u centralnim delovima zemlje, padaće kiša, a u oblasti lokalnih pljuskova sa grmljavinom očekuje se količina i od 10 do 30 mm padavina, lokalno i više.

Istovremeno u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju pojačavanje jugoistočnog vetra (košave), koja će duvati do subote, a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak (16. i 17.05.) kada će na jugu Banata dostizati 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h).

Kiša
Kišafoto: D. P. /Kurir

Olujni udari

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju košava će pojačavati sutra (15.05.), a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak (16 - 17.05.), kada će na jugu Banata dostizati i oko 28 m/s (oko 100 km/h), a na području Beograda oko 17 m/s (odnosno 60 km/h). Za vikend kratkotrajno slabljenje vetra.

Bonus video:

01:44

EVO KAD ĆE SE SRUČITI JAKI PLJUSKOVI! Pomoćnik direktora RHMZ naveo kišne i sunčane dane od sutra do kraja naredne sedmice

(Espreso / Kurir / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.