"RADIOLOG SE PITAO KAKO JE UOPŠTE ŽIVA SA TAKVIM MOZGOM" Pomozimo Niki da pobedi opaku bolest i postane neurohirurg
Natalija Stevanović, Foto: PRIVATNA ARHIVA

24 NA 3800

"RADIOLOG SE PITAO KAKO JE UOPŠTE ŽIVA SA TAKVIM MOZGOM" Pomozimo Niki da pobedi opaku bolest i postane neurohirurg

Njene osnovne dijagnoze su cerebralna paraliza, epilepsija, hidrocefalus, dijabetes, celijakija, cistična fibroza i leukemija

Objavljeno:
Ana Petrović

Natalija Stevanović, odnosno Nika, kako je zovu, je mlada devojka koja, nažalost, nije imala detinjstvo kao ostala deca.

Njoj je pomoć prekopotrebna, a njena mama nam je ispričala da je ona i sada u bolnici i da je čeka nova operacija.

- Niku čeka operacija, rađen je MR glave, radiolog koji je opisivao se pita kako je ona uopšte živa sa takvim mozgom... Ima atrofiju mozga i tek sad nam je jasno iz kog razloga nam drže dijagnozu Cerebralne Paralize G80... Viđeno je konačno žarište epilepsije na delu gde je bio udarac, u komorama ima krvi i ima znakova svežije hemoragije (krvarenja) u mozgu. Krvna slika joj je niska jako, stanje je jako teško, ne zbog krvne slike, nego zbog mozga i tih svih silnih promena. U bolnici je od 15. 4. i ne znam koliko dugo će ostati, ne planiraju da je puste za ove praznike sada jer nije stabilno stanje i treba da se rade dodatna testiranja i dodatne dijagnostike. Verovatno će se ugrađivati novi VP šant u ponedeljak - kaže njena mama Mirjana za Espreso.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Ona trenutno ima samo 34 kilograma.

- Rađen je i ultrazvuk srca koji je, hvala Bogu, isti kao prethodni, nema novih promena. Što se epilepsije tiče povećavaće se doze lekova zbog čestih napada - dodaje Mirjana.

Njene osnovne dijagnoze su Cerebralna paraliza, epilepsija, hidrocefalus, dijabetes, celijakija, cistična fibroza i leukemija.

Inače, ona se baš na današnji dan probudila iz kome, tako da je ovo veoma važan datum za njihovu porodicu.

Kako možemo pomoći Niki?

24 na 3800
24 na 3800foto: Privatna arhiva

DA NIKA POBEDI OPAKU BOLEST! Pošaljite 24 na 3800.

Bonus video:

01:42

GRAĐANIMA USKORO DOSTUPNI SAVREMENI LEKOVI PROTIV RAKA! Direktor Instituta za Kurir TV: U naredna dva meseca ih očekujemo

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.